Creps suzette

Creps suzette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Creps suzette, billede 4 Creps suzette, billede 1 Creps suzette, billede 2 Creps suzette, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 æg
125 g.hvedemel
200 g.koghedt smør
7.5 dl.mælk
 salt
 sukker
 vanilje
 reven citronskal
 
 Sauce:
2 appelsin skal og saft heraf
0.5 citron skal og saft heraf
40 g.smør
40 g.sukker
4 cl.gran marnier
2 cl.cognac
 
 smør
 Mandelsplitter
 
Opskrift:
Æggene piskes med melet. Heri blandes koghedt smør og mælk. Dejen smages til med salt, sukker, vanilje og reven citronskal.

Pandekagerne bages meget tynde på en hed pande. Smør kun panden første gang.

Skal det være Crêpes Suzette, vendes pandekagerne i en appelsinsovs, flamberes med cognac og drysses med mandelsplitter.
Brug en kobberpande og flambér, mens gæsterne kigger på. Det ser flot ud med de blå flammer både over og under panden


Appelsinsovs:
sukkeret karameliseres og smøret tilsættes, som til brunede kartofler. saft og skal tilsættes og koges blankt. spiritus hældes og ild sættes til (kan undlades) pas på emhætte. pandekagerne foldes i trekanter og lægges i sovsen og simre et par minutter til de er lune og svampede.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Crepes Suzette

karakterer:
Opskriften er vist 39539 gange,
og udskrevet 588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (82 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
dette er een af de bedste opskrifter,jeg har prøvet på denne delikate specialitet. Superb.