Crepes Suzette - Franske Pandekager

Crepes Suzette - Franske Pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Crepes Suzette - Franske Pandekager, billede 4 Crepes Suzette - Franske Pandekager, billede 1 Crepes Suzette - Franske Pandekager, billede 2 Crepes Suzette - Franske Pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Øl. skatteklasse 2. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
1.25 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
De tørre ingredienser røres til en jævning med øl og mælk. Æggeblommer og olie tilsættes, og dejen hviler i 30 minutter. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.

Bag pandekagerne i smør

pandekagerne rulles sammen enkeltvis på et fad. Smør og sukker smeltes og tilsættes appelsinsaft og cognac. Blandingen hældes over pandekagerne og antændes, når de serveres.

Tips:

Portionen giver ca. 20 pandekager.





karakterer:
Opskriften er vist 94700 gange,
og udskrevet 1976 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10591 (2521 kcal)
KJ pr. Pers. 1059 (252 kcal)
Vægt ialt 1053 gram
Vægt pr. Pers. 105 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 20.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-22 06:42:14
Dejlig opskrift. Det smagte fantastisk. Ja jeg fik ikke i ild cognacen, men næste gang prøve hvad Jesper forslår? Mvh René

  -   2010-06-09 23:12:14
Thomas... Sorry to tell men hvis det er helt rigtigt er der cognac med. Der smides sukker på panden og når det karameliserer hældes der appelsin og citron saft på panden og man laver en form for sauce af det. Så hældes der cognac på som man kan flamberer saucen med og når cognac'en er brændt af lægges der pandekager på og så som du siger enten Grand Marnier eller Cointreau og dette antændes. Pyntes af med mandelfileter og så er der serveret ;) Det siger kokkebogen ihvertfald og det er også det vi lærer på grundforløb som kok ;)

  -   2010-05-02 15:20:27
Til Bertel, cremen skal smeltes, og er ikke en creme du skal røre sammen, den skal være tynd.

  -   2010-05-02 15:19:45
Crepes Suzette er normalt små tynde pandekager, disse pandekager er lidt svære at bage, de går nemt i stykker, og så er de ikke til at bage tynde, vi fik kun 10 stk. ud af denne portion. Og så må jeg give de andre ret i at, det normalt ikke er cognack der bruges. Når det er sagt, så smger pandekagerne ganske fortrinligt.

  -   2009-12-09 11:20:49
Man laver som regel altid crepes suzette med både grand manier(el. contreau)og cognac. øllet i pandekagen vil nok medvirke til en mere medgørelig pandekage, jeg vil anbefale en smule revet apelsinskræl i pandekagerne,?:)

  -   2009-11-26 17:40:46
og der mangler mandler samt det er Grand Marnier eller Cointreau da de begge er appelsin baseret og ikke cognac og øl! Måske lige en smule citron til at tage lidt af det søde

  -   2007-02-21 13:57:50
de smager bare så godt, og det er en nem opskrift :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Cremen flyder altid