Farseret lammekøle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld hvidvinen over brødet og lad det trække i 10 minutter. Pil og hak løg og hvidløg og hak krydderurterne fint. Rør en fars af det udblødte brød, hvidvin, løg, hvidløg og krydderurterne, tilsæt olien og krydder med salt og peber.
Fyld farsen i køllen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn, krydr med salt og peber. Læg køllen på en rist med den flade side opad, fordel ½ delen af smørret over kødet og sæt det i en forvarmet ovn med 180 grader C. alm. ovn. Hæld bouillonen i bradepanden og steg køllen i 45 minutter på den ene side, hvorefter den vendes. Resten af smørret fordeles over kødet, og det steges yderligere 45 minutter på den anden side. Køllen pakkes ind i stanniol og dækkes med et viskestykke. Kødet skal trække i mindst 10 minutter inden det skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde, skummes for fedt, smages til og jævnes med lidt maizena udrørt i kold vand. Serveres med Hasselback kartofler som steges med i ovnen de sidste 45 minutter og braiseret fennikel egner sig godt til. |
|
Opskriften er vist 45040 gange,
og udskrevet 1044 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2007-04-06 14:00:13 Du kan få slagteren til at udbene køllen for dig, men du kan også selv. Du starter i den tykke ende, skær ned langs benet og rundt, et lille stykke af gangen, kødet kan nærmest krænges ud specielt når du når ned over ledet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne