Flettet skinkestang

Flettet skinkestang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flettet skinkestang, billede 4 Flettet skinkestang, billede 1 Flettet skinkestang, billede 2 Flettet skinkestang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

150 gram Skinkekød i tern
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
3 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Tø butterdejen op, læg pladerne oven på hinanden og rul dem ud i en firkant, der måler ca. 35x40 cm. Lad dejen hvile.

Gør svampene i stand, skær dem i skiver og steg dem til det meste af væden er fordampet. Bland dem med skinken i små tern, samt de øvrige ingredienser.

Flyt dejen over på et stykke bagepapir og læg fyldet hen langs midten. Skær dejen i strimler fra kanten og ind mod fyldet. Flet strimlerne.

Stryg med sammenpisket æg og bag stangen 30-35 minutter ved 225 grader C. alm. ovn midt i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 217964 gange,
og udskrevet 6997 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (65 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10578 (2518 kcal)
KJ pr. Portion 10578 (2518 kcal)
Vægt ialt 1066 gram
Vægt pr. Portion 1066 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 991 KJ (236 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 16.8 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-21 11:57:57
Uklart hvor menge personer en portion er til, så vi måtte desværre finde en anden opskrift. Det er dog klart at en portion er til mere end en person.

  -   2014-06-09 16:24:53
Kan udmærket fryses ubagt, efter fletning. Først når den er tøet op igen, pensles med æg, inden bagning.

  -   2014-01-26 11:08:36
Elsker den ret :o) Opskriften nævner sennep. Her vil jeg bruge både Dijonsennep og sød fransk sennep, da disse 2 kan regulerer smagen sur/sød og derved skabe den rette smag. Champignon skal finsnittes og ikke bare i skiver. Af skinke bruger vi almindelig pålæg skinke skåret i små tern ( den firkantede )

  -   2013-11-03 15:38:11
Glemte at stege champignon, og flættede den heller ikke... Den smagte rigtigt godt alligevel..:)

  -   2009-07-04 16:16:15
Prøv også med pikant flødeost, i stedet for neutral....og smør den ud på butterdejen inden der kommes fyld på!!

  -   2009-04-23 17:17:49
Prøv med bacon i stedet for skinke - det giver meget mere smag :-)

  -   2009-03-17 14:46:29
virkelig lækkert! :) lavede det til hjemmekunst idag, mhh.. men husk at ikke komme alt for meget sennup i. det kom jeg til :)

  -   2007-12-16 09:00:12
Hvis du som mig ikke kan finde ud af at flette, så er det faktisk ok blot at lægge strimlerne skiftevis over fyldet.

  -   2007-08-16 16:09:39
Den er altid en succes

  -   2007-01-05 18:01:22
lækker lækker lige mums for mig

  -   2005-01-01 01:01:01
En virkelig nem og lækker forret eller frokostret

  -   2005-01-01 01:01:01
husk at lave den i det fad du vil servere den ,da den nemt går i stykker