Andepate
Hovedingrediens : And - Andebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag skindene af andebryststykkerne. Fjern evt. rester af fjer (gem skindene). Skær det ene bryststykke i 3 strimler på den lange led. Skær det andet i mindre stykker. Fjern senerne fra kalvekødet og skær også det i mindre stykker.
Kom spæk og de øvrige ingredienser i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til spækket er findelt. Tilsæt kalvekød og andekød i mindre stykker. Hak yderligere ca. 30 sek. Læg, i en smurt patéform eller aluform (ca. 1 1/2 liter), et andebrystskind - med ydersiden nedad. Fordel halvdelen af farsen i formen. Læg herpå de 3 strimler andebryst og dæk med resten af farsen. Læg det andet skind over farsen, men med ydersiden opad. Bank formen let mod bordpladen. Dæk formen med et låg eller alufolie og bag patéen nederst i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader C. alm. ovn. Fjern låget og bag patéen færdig den sidste halve time. Lad patéen køle lidt af og læg et let pres på den. Stil patéen tildækket i køleskabet til næste dag. Fjern ved serveringen fedt og sky og skær patéen i skiver. |
|
Opskriften er vist 81519 gange,
og udskrevet 1854 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Benny Hansen - 2022-06-29 11:46:13 Bruger vildt andebryst i stedet for og røget spæk uden overhud , de røde peberkorn kommer jeg i en 1/2 dl lage af eddike salt ! Giver en lækker vildt pate. 😀 anonym - 2016-07-14 16:37:19 Hvor mange personer, er det til lykke - 2014-01-13 11:16:29 kan man eventuelt erstatte cognac med noget andet (ikke alkohol) Per - 2012-10-16 18:49:46 Det giver ikke meget mening at tilsætte røde peberkorn i blenderen, så er det bedre at vente til det er blendet og så vende de røde peberkorn i der, eller gøre som vi har gjort på billedet, nemlig smuldre røde peberkorn over. Jes Jacobsen - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften kan findes i Karolinebog nr. 6 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne