Tajine de Kefta Tajine
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Nordafrika Indsendt : Red : |
|
|
Rør en fars af lammekød og krydder med salt og peber.
Derefter svitses de hakkede løg og hvidløg i olien og der koges en sovs af tomaterne som er findelt med en stavblender. Sovsen krydres med raz el hanout og cayennepeber og smages til med salt. Kan man ikke skaffe raz el hanout, kan man forsøge sig med at blande sin egen krydderi af nedestående ingredienser. Kødet formes som boller på 2-3 cm diameter, der lægges i den lerfaste skål og dækkes med sovs. Formen stilles tildækket i en varm ovn ved 160° C i 30 minutter. 1 æg pr. person slås ud i sovsen mellem kødet, tajinen stilles ind i ovnen igen og æggene og pocheres i 5 minutter til hviden er stivnet og blommen stadig er flydende. Tajinen stilles på bordet og låget tages af lige inden den spises. Godt brød til at dyppe sovsen op med hører til. Tips: Tajine er den lerform som bruges til tilberedning af mange retter i Nordafrika. En Tajine bruges enten over åben ild eller i ovn. Den færdige ret sættes på bordet i formen med låget på, som tages af mens maden stadig bobler. Har man ikke en Tajine, kan et andet ovnfast lerfad med låg benyttes. Raz el hanout: Marokkansk krydderiblanding bestående af spidskommen, ingefær, koriander, bukkehornsfrø, galangarod, muskatblomst, kardemomme m.m. |
|
Opskriften er vist 26324 gange,
og udskrevet 579 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne