Klipfisk med Aïoli

Klipfisk med Aïoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6 fedhvidløg
1 æggeblommer
4 dl.olivenolie
0.5 citron saften heraf
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1.2 kg.klipfisk
1 kg.kartofler
6 æg
6 små artiskokker
600 g.grønne bønner
700 g.gulerødder
1 blomkålshoved
1 citron
 salt
 peber
 
 Kogelage:
1.5 l.vand
1 porre
1 gulerod
1 løg
4 fedhvidløg
1 krydderbuket
2 kryddernelliker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Aftenen i forvejen:
Klipfisken udvandes til næste dag.

Kom alle ingredienserne til kogelagen i en gryde og hæld vandet ved. Bringes langsomt i kog. Fjern skum og lade den koge i ca. 30 min. Køles herefter af.

Kog æggene - hårdkogte. Pil dem. Artiskokker gøres i stand Koges i vand tilsat citron og salt. Øvrige grøntsager koges, så de netop er sprøde.

Skyl klipfisken. Kog den i kogelagen ca. 8 min. Ønsker man også snegle til retten koges de i ca. 30 min. i kogelagen.

Aïoli:
Hvidløgsfed skrælles og knuses. Tilsæt æggeblomme og salt. Olien tilsættes lidt efter lidt. Der røres hele tiden. Tilsæt saften af 1/2 citron.

Servering:
Kold klipfisk og varme grøntsager samt æg anrettes og Aïolien serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 11800 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu