Hjemmelavet rabarberis

Hjemmelavet rabarberis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Liter

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet rabarberis, billede 4 Hjemmelavet rabarberis, billede 1 Hjemmelavet rabarberis, billede 2 Hjemmelavet rabarberis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Rabarbercoulis:
1000 g.rabarber
1 dl.vand
500 g.sukker
1 vanillestang
2 tsk.Nonoxal
 evt.rød frugtfarve
 
 Flødeis:
12 æggeblommer past.
200 g.sukker
10 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Rabarbercoulis:
Rens rabarberne og skær dem i grove stykker, bring dem langsomt i kog med vandet og lad dem koge til de er kogt møre (hertil passer de gamle grove rabarber godt).

Grøden presses gennem sigte med bagsiden af en ske, få så meget frugtkød som muligt med, resten kasseres.

Rabarbersaften koges op og skummes, tilsæt sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang og kog godt igennem. Til slut slukkes for varmen og nonoxal og evt. rød frugtfarve tilsættes.


Flødeis:
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt, ca. 5 minutter.
Fløden piskes let stiv og vendes i æggemassen sammen med den kolde rabarbercoulis.
Hældes på form og fryses.

Isen kan evt. pyntes med overskydende rabarbercoulis.





karakterer:
Opskriften er vist 16947 gange,
og udskrevet 308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu