Cola-kylling

Cola-kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cola-kylling, billede 4 Cola-kylling, billede 1 Cola-kylling, billede 2 Cola-kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling
10 fedhvidløg
10 stkrød chili
 l.cola ligh
 
 meljævning af ca 2 spsk. hvedemel
Opskrift:
Kyllingen skæres i otte stykker og brunes i en stegegryde. Når skindet er gyldent tilsættes cola light så kyllingen er dækket. Chili og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden.
Det hele skal småkoge indtil kødet begynder at falde fra benene. Kyllingestykkerne tages op og saucen jævnes.

Serveres med ris eller pasta.

Det er vigtigt at bruge cola light, da sukkeret i almindelig cola vil brænde fast ved opvarmning. På trods af de store mængder chili og hvidløg, er retten ikke specielt stærk.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kylling i cola

karakterer:
Opskriften er vist 108366 gange,
og udskrevet 1846 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (78 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-15 15:59:00
hvordan smager den? for det lyder lidt underligt i mine øre

  -   2010-10-11 16:24:06
Prøvede at lave den med alm. Coca cola. Det gav mere smag og brændte ikke på nogen måder.

  -   2009-10-19 14:10:32
Detter er en ret fra vægtvogterne

  -   2009-09-22 18:45:54
Mælk og cola blandet? Hmm, lyder ikke helt lækkert i mine øren. ;-) Generelt hvis man har fået lavet noget for stærkt med CHILI, kan man tilsætte en ts. sukker... det giver ikke sødme, men neutraliserer chilien

  -   2007-09-26 09:56:33
Prøv denne variation; ½ cola, ½ tomatketchup, salt, peber, lidt ingefær og hvidløg

  -   2007-09-24 15:19:38
Kan man ikke undvære chili? Kan ikke tåle det :-)

  -   2007-08-12 19:23:10
det må give en skæv fordeling på en måde

  -   2007-08-12 19:21:53
det lyder meget mærkeligt ærlig talt at der skal 1 en halv liter cola i og ti chilli

  -   2007-08-03 14:14:56
Lækkert!

  -   2007-07-05 11:20:37
Man kan jo starte med mindre chili og så smage på det efter lidt kogetid, ER saucen blevet for stærk kan man jo tilsætte mælk eller fløde til saucen. Er der for meget sauce kan den koges lidt ind uden låg.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja den er gal ang. chili. Afhanger af hvor starke de er, 10 er volsomt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker ret

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift, man kan selv vurdere hvad der ellers skal i af krydderier, hvis man bruger dette som grundopskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
lydder godt...

  -   2005-01-01 01:01:01
den er meget nem at lave, men er ikke det helt store kolonariske hit

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg glæder mig til jeg skal smage

  -   2005-01-01 01:01:01
syntes ikke rigtig den smagte af noget

  -   2005-01-01 01:01:01
God ret, men en halv liter cola er nok til en 1300g kylling. Måske det kunne være godt med en gang æbletern i de sidste 5 minutter?

  -   2005-01-01 01:01:01
Husk at der er forskel på chili. nogle er MEGET stærke og nogle er SØJE (ik stærke). Det gor en stor forskel.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er fandme godt fundet på ;o)

  -   2005-01-01 01:01:01
øh.. voldsomme mængder

  -   2005-01-01 01:01:01
Alt for stærk med 10 chili. Det giver også alt for meget sovs. Jeg tror man kan nøjes med den halve mængde cola.