Fars risret
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
En STOR tykbundet gryde sættes over, ved god varme. Lidt olie, og en del stegemargarine kommes i. Mens smørret smelter, skrælles & hakkes løgene i tern (ikke for små) Når det syder godt, kommes kødet i, og man hakker og røre rundt, til man begynder at svede. (kødet er brunt) Der krydres med salt og godt med peber. Så skruer man ned.
Løgene kommes i, og det simrer lidt, mens man rengør champignonerne. Dåsetomaterne, kommes i. En pande sættes nu over ved god varme, uden fedtstof. Man skærer champignonerne i halve. Skær også peberne i tern (lav evt. et par ringe til pynt). Når panden er VARM (smid en champignon på og hør om den hvæser) kommes ca. halvdelen af champignonerne på panden (de må ikke ligge i lag). De vendes ofte. Når de begynder at afgive væske, kommes der salt til, og der skrues ned. Peberen kommes i kødet. Risen og vandet hældes i kødet, der ligges låg på, og det simrer. Når champignonerne har fået 2-3 min. mere hældes de over til kødet, og panden holdes under den kolde hane og rengøres med køkkenrulle. Den er nu klar til anden gang champignoner, som laves som første. |
|
Opskriften er vist 129238 gange,
og udskrevet 1691 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (34 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-09-07 18:12:47 Alt for meget vand Mads - 2015-07-09 17:27:36 Efter risene er kommet i, skal retten simre i ca. 10-12 (Ligesom når du koger løse ris) Derefter skal retten helst hvile i 10-12 mere. Heine - 2014-02-13 18:24:32 Hvor lang tid skal det simre...lidt dårligt beskrevet :/ Søren - 2011-10-17 20:48:02 Opskriften er min, indsendt af min søn Peter, jeg har lært grund ingridienserne af Jens, en gammel ven fra min B&o tid, tilbage i 1972. rikkejulius - 2007-02-25 15:42:23 Husk at i aldrig må komme koldt vand på en varm pande med mindre i er træt af jeres pande Fie - 2005-01-01 01:01:01 He... he!!! Det er jo MIN fars opskrift, som min kætre bror har lagt på nettet for flere år tilbage ;-) Cecilie (11 år) - 2005-01-01 01:01:01 smager godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne