Estanboli ba gusht

Estanboli ba gusht, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Iran

IranIndsendt :     

Ingredienser:
1 stort Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Gurkemeje, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
150 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
600 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Læg risene i blød i lunkent vand ca. 1/2 time i forvejen.

Hak løget og svits det i 1 dl olie. Kom kødet i og brun det i 10 minutter. Tilsæt gurkemeje, salt og peber. Hæld risene ovenpå.

Hak tomaterne og kartoflen i små tern og kom dem i gryden. Kom tomatpuré og vand i gryden. Vandet skal dække kartoflerne med mindst 2 cm. Rør rundt og kog ved høj temperatur under låg indtil vandet er kogt væk.

Form med en grydeske grydens indhold til en kegle. Skru ned til laveste blus og lad det koge yderligere 10 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 33121 gange,
og udskrevet 618 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15242 (3629 kcal)
KJ pr. Portion 15242 (3629 kcal)
Vægt ialt 1365 gram
Vægt pr. Portion 1365 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1116 KJ (265 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 40.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-05 13:28:20
Det lyder meget nemt og nasty. Har lyst til at skyde den op i dit oste hold.

  -   2010-01-05 17:26:41
Jeg vil sige at retten giver 4 store portioner, og jeg anvender altid basmati ris når jeg lager Iranske retter.

  -   2008-11-25 18:27:10
Lyder lækkert og nemt. Hvor mange personer? Hvilke ris - (risttype)?