Empenadas

Empenadas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
2 tsk.majsolie
1 hakket løg
1 fedpresset hvidløg
1 tsk.stærk chilipulver
0.5 tsk.stødt spidskommen
3 spsk.Tomatpure, koncentreret
1 tsk.salt
1.5 dl.oksebouillon
1  hakket, hårdkogt æg måske 2
 evt. 25 g. hakket rosiner
 
 Dej:
200 g.smør
200 g.flødeost
200 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Lav fyldet først.
Svits kødet i olie. mens du rører i det med en gaffel, til det skifter farve. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen æg og rosiner og lad det snurre på lille blus, til al væden er kogt ind. Smag kødsaucen til - den skal være ret stærk - og hæld den op i en skål. Rør æg og evt. rosiner i, og lad den køle helt af.

Dej:
Bland flødeost og smør grundigt sammen med en gaffel, tilsæt mel og salt og ælt hurtig dejen sammen. Stil den i køleskabet en times tid. Del dejen i to dele og sæt den ene halvdel ind i køleskabet igen.

Del den anden halvdel i 5 lige store kuler, rul dem tyndt ud og læg et par skefulde fyld på hver. Fold dem sammen som halvmåner og pres kanterne godt sammen med en gaffel. Fortsæt på samme måden med resten af dejen.

Sæt dine empendas i køleskabet ca. 1/2 times tid, mens ovnen bliver varm.

Bag dem ved 180 grader i 25-30 min. til der gyldenbrune, og server dem varme med salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 16260 gange,
og udskrevet 358 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-17 16:49:49
Skøn ret. Den har kun en ulempe. man forspiser sig i den. Nemt at lave også.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er den bedste middagsmad man kan tænke sig... den er bare super... god fornøjelse!!!