Creme brulee 08
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk vanillestangen og skrab marven ud.
Bland vanille i sukkeret og rør æggeblommerne i. Tilsæt mælk og fløde under omrøring og lad den stå og hvile ½ time.
Fordel cremen i 6-7 små ildfaste skåle. Sæt dem i ovnen ved 120 grader C. alm. ovn i ca. 2 time. Lad cremen afkøle. Drys et tyndt, jævnt lag rørsukker oven på den bagte creme, brænd med en gasbrænder til sukkeret er smeltet til karamel. Server straks. Tips: Alternativt til gasbrænderen kan skålene sættes under grillen, til overfladen er gylden. |
|
Opskriften er vist 157775 gange,
og udskrevet 8125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (194 stemmer) |
|
Kommentarer Swiften - 2012-05-03 00:57:06 Jeg plejer da at give alle ingredienserne et opkog, før jeg hælder i de små skåle. I dag skulle jeg lave dobbelt portion, da mit barnebarn bad mig lave til 2 ungersvende og 2 nye kærester.. Havde ikke små skåle nok, så jeg lavede i 4 lave, hvide kopper, og det så egentlig godt ud. Jeg kom ikke mælk i, men halv kaffefløde og halv piskefløde. Måske lidt fede i smagen, men gode. Bruge en brænder til toppen. Janni - 2011-01-23 22:13:29 Har lavet mindst 6 middage med opskrifte fra netop denne side til creme bruleen. Og med stor succes. Og her lidt gode råd: 1. Hold dig nøjagtigt til mængderne i opskriften. 2.Sørg altid for at komme creme bruleen i en FORVARMET ovn på 120 grader. Jeg giver dem omkring 45 min i ovnen (luftovn). 3. Når du ser creme bruleen begynde at "småsimre" i kanten SKAL du tage dem ud, for ellers bliver de grynet. 4. Når de kommer ud af ovnen, så SKAL de køle af (være køleskabskolde) i mindst 2 - 3 timer. 5. Jeg bruger brænder, hvor sukkeret skal boble og blive gyldent, men ikke mørkt. Når sukkeret er koldt, så skal du kunne banke på overfalden og den skal lyde som du banker på et glas (sprød og lige til at knække), og så skal de serveres straks efter. Mads - 2010-02-25 19:56:21 Pas på temperaturen! Der er stor forskel på, hvor nøjagtig de forskellige ovne er. Princippet er, at de ikke må koge, men skal holdes lige under kogetemperatur ind til de er tilpas stive (kan blævre en lille smule). Det er ligesom karamelrand, men her tager det meget længere tid, da portionen er større, typisk 4-6 timer. Bon appétit |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne