Ungarsk Gullach-suppe
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Ungarn Indsendt : Red : |
|
|
Først sætter du vandet over kog, så hælder du bouillon og olie i, rører det ud. Derefter kommes grøntsagerne i. Kødet svitses på en pande, tilsættes krydderier, og hældes over i gryden. Skru op på 2/3, 4/6 eller 8/12 og vent i en halv time.
Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 27002 gange,
og udskrevet 690 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Thomas i Budapest - 2010-06-28 14:36:52 Dette er opskriften på Dansk Gulasch og har absolut intet med Ungarn at gøre, så oprindelsesland bør rettes til Danmark. Rigtig ungarsk gulasch (gulyás) er en suppe der stammer fra hyrdene på pusztasletten. En af de 8 traditionelle ungarske varianter af gulasch er baseret på lammekød og er lidt i retning af en stuvning. Den version blev adopteret af østrigerne og med nogle småændringer blev den til Wienergulasch, som er en stuvning. I Tyskland findes der 6-7 forskellige varianter af gulasch, som også alle er stuvninger og baseret på opskriften på Wienergulasch. Denne suppe er en tynd version af den danske misforståelse som kaldes for Gulasch. Et bedre navn ville være stuvede gulerødder. Hans Aarøe - 2009-03-05 09:53:52 Kan også laves som Stew (gruderet) - brug mindre vand (kun så det lige dækker) og undlad kartoflerne. Jævnes med 1-2 sp Maizena udrørt i lidt fløde/mælk. Serveres med kartoffelmos. Det samger også godt, hvis du erstatter ca 100 gr oksekød med bacon. Eva Håtsvat - 2007-03-12 09:28:40 Rigtig god suppe. komer selv fra ungarn. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne