Rosmarinbrød
Hovedingrediens : Krydderurter - Rosmarin Oprindelsesland : Italien Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt, olivenolie og mel lidt efter lidt. Dejen skal have konsistens som en lidt stiv havregrød. Hæver en times tid. Slås ned med en slev og hældes i en bradepande 23x33 cm - dejens højde ca. 1,5 cm til 2 cm. Efterhæver en halv times tid. Dryppes med olivenolie (eller pensles forsigtigt). Drysses med groft salt og rosmarin. Bages ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 20-30 minutter. Afkøles på en bagerist. Skæres i firkanter uden at skære helt i bund. Kan fryses. |
|
Opskriften er vist 204784 gange,
og udskrevet 3271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (103 stemmer) |
|
Kommentarer Dan The Man - 2021-03-31 22:30:02 Kørte dejen på en røremaskine med k spade og justerede med mel indtil det var meget let elastisk. Det skal ikke bare være grød. Ned i en smurt form og hæve en gang en time. Ind i ovnen ca 230 grader i 30 minutter. Det giver et dejligt luftigt brød. Katrine - 2018-01-01 10:30:05 Lækkert brød. Ingen problemer med og blive gennembagt. Brugte rådet om 210 gr i varmluft og det fik ca. 27 min. Plus lidt ekstra mel da den var meget klistret. Birgitte - 2017-10-07 20:32:24 Lidt ekstra mel og 210g i 30min mums lækre sprøde og blødt brød Mie - 2016-09-09 16:25:10 Man kan godt nøjes med 10 g gær og en klat surdej, hvis blot man øger hævetiden. Så holder brødet sig også længere :) Claus - 2016-07-24 12:08:35 Fantastisk opskrift. Kan varmt anbefales. ;-) Hvordan opbevares brødet bedst, i plastpose eller ien boks?????????? Anette - 2016-06-26 09:05:41 Læste jeres kommentarer først, og fulgte Henriks råd med 1/3 durum og 2/3 hvedemel. Brødet blev super lækkert ... anonym - 2016-02-29 10:38:55 Smagen var rigtig god, men dejen var ikke bagt færdigt inden i... Da jeg varmede det igen dagen efter blev det dog lidt bedre! anonym - 2015-11-04 18:31:08 Har lige bagt brødet. Gav det 20 min, så var det færdigbagt med sprød skorpe og blødt indeni. Super nemt og lækkert! anonym - 2015-08-20 17:25:44 Efter utallige forsøg kan dette brød virkelig ikke lade sig gøre. Som andre skriver bliver det ikke bagt indvendigt og brødet falder sammen i bagepladen så det ikke er mere end 1 cm. højt. Dårlig opskrift! anonym - 2015-07-24 15:11:49 Lækker skorpe men brødet var som havregrød inden i... Karen - 2015-02-02 11:10:27 Det eneste gode ved den opskrift er skorpe. Resten fik skraldespanden efter at ha brugt timer på at få det ud af formen. Brødet sad totalt fast. Marianne - 2014-10-16 14:28:59 Fulgte opskriften til punkt og prikke. Lækkert og sprødt med en dejlig krumme samt en fantastisk smag af rosmarin. anonym - 2014-01-04 18:03:21 Jeg gav den 225 grader i 35 min. Blev super sprødt på overfladen og lækkert blødt i midten. God opskrift! Vil prøve at komme lidt grofthakkede oliven ii dejen næste gang, for lidt mere smag. Og spar ikke på salten og rosmarinen på toppen, det giver så dejlig en smag og crisp :-) Charlotte - 2013-08-04 19:34:02 Helt enig med Peter og Susan! Dårlig opskrift. Susan - 2013-03-14 18:18:19 Jeg tror tp er for høj og bagetiden for kort..., har lige bagt det efter hvad der står i opskriften..., MEN det var overhovedet ikke bagt.. :-( Peter - 2012-12-29 15:41:53 Har forsøgt dette 2 gange, og begge gange er brødet røget i skraldespanden. Det er ikke i nærheden af at være bagt i midten (bruger alm. ovn) og har fulgt anvisningen ovenfor... Carina - 2012-09-23 21:36:12 Fantastisk brød! Der manglede lidt salt men ellers lækkert. Tænker jeg næste gang prikker huller m fingrene i dejen og propper rosmarinen godt ned i brødet - det fremhæver smgen :) Henrik - 2009-10-14 15:06:57 Brug 400 gr. hvedemel og 200 gr. durummel Lotte - 2008-08-04 22:00:12 God og meget hurtig at lave. Fin at fryse, fugtes lidt inden opvarmning. Har serveret brødet for en italiensk ven, der normalt er meget kritisk, når vi danskere forsøger os udi italiensk kogekunst. Fik til min store overraskelse megen ros!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne