Italiensk landbrød

Italiensk landbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     

Ingredienser:
  Surdej:
30 gram Gær, frisk
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Dej:
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

675 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Let surdej:
Smuldr gæren i det lunkne vand, rør mel og salt i. Dæk skålen til og stil den ved ca. 20 grader i 10 - 12 timer.

Selve dejen:
Rør lunken vand, salt og olie og ca. 500 gr. mel godt sammen i en skål. Rør surdejen i og kom mere mel i, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og lad den hæve i skålen et lunt sted i ca. en time. Ælt dejen let igennem og del den i to. Form hvert stykke til en kugle og lad den hvile på køkkenbordet i ca. 10 minutter.

Form kuglerne til to brød og lad dem efterhæve på pladen ca. 45 minutter.

Rids dem med en skarp kniv og drys med lidt mel. Sæt brødene i ovnen ved 225 grader og bag dem ca. 1/2 time på nederste ovnrille til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Som madbrød eller med en god ost eller lignende.





karakterer:
Opskriften er vist 30739 gange,
og udskrevet 728 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13981 (3328 kcal)
KJ pr. Brød 6990 (1664 kcal)
Vægt ialt 1408 gram
Vægt pr. Brød 704 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 993 KJ (236 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 44.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-05 13:19:22
Smagfuldt og flot italiensk madbrød. Jeg har dog brugt mere mel end angivet, da dejen ellers bliver for tynd. Et godt tip er at lade surdejen ligge i 16 timer, fx natten før, og at lade den færdig blandede dej hæve i 2 timer istedet for 1 time. Brødet bliver mere luftigt indeni.