Ciabatta Brød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt.
Tilsæt melet lidt efter lidt, mens du rører rundt. Selv når alt melet er blevet puttet i dejen, er den meget klæbrig. Det er helt i orden. Dejen skal røres så meget rundt, at den er jævn Dejen skal helst hæve i 12 timer i køleskab. Du kan dog sagtens godt lade den hæve i mindre tid, dog skal den mindst hæve i 2 timer i køleskabet. Når dejen er hævet færdig, skal vi have den ud på en bageplade belagt med bagepapir. Dejen skal deles op i 2 brød. Det kan godt være lidt svært, idet dejen er meget klæbrig, men jo længere tid den har stået i køleskabet, jo nemmere bliver det. De 2 brød skal ca. være 10 x 25 cm. hver. Drys evt. lidt mel over brødet, når du har fordelt dem på bagepladen. Ovnen skal varmes op til 300 grader C. alm. ovn (eller så tæt på 300 grader som din ovn kan komme). Her skal brødet bages i 8 minutter og derefter skal man skrue ned til 200 grader, hvor brødet skal stå i yderligere 15 minutter. Tag brødet ud og lad det køle lidt af, inden du starter med at spise det, selv om det er svært. Når du taget brødet ud, kan du høre om det er færdigt, ved at banke det under bunden. Brødet skal lyde hult Det er et lækkert og meget fedtfattigt brød. Det skal godt nok hæve et stykke tid, men det er helt klart det værd. |
|
Opskriften er vist 117055 gange,
og udskrevet 2189 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (57 stemmer) |
|
Kommentarer Eva - 2013-03-30 16:29:03 det er et mega lækkert brød og nemt at lave anonym - 2013-01-01 12:46:19 Jeg har lidt svært ved at forstå, hvordan det kan blive et ciabatta-brød, når der bliver brugt ren hvedemel. anonym - 2012-01-10 15:18:06 Bliver hurtigt muggen MickMax - 2011-11-27 18:25:22 Giver en høj karakter da brødet smagte dejligt. dog skulle jeg havde læst opskriften ordentligt igennem og ikke kun skimmet da den tog længere tid end forventet og var lidt besværlig... 8 fra mig Nico - 2011-10-29 10:57:18 Et super godt brød, og bliver lige en smule bedre med solsikkekerner ;) Det var helt klart ventetiden værd.. ;) ditteFeen - 2011-03-08 19:42:23 både jeg, mine unger, kæresten og veninderne syns det her brød er über-namnam - en 10er herfra :) anonym - 2009-03-02 16:28:14 Gitta... måske tilsættes mere salt- behøver ikke at efterhæve- ved langtidshævning kan halvdelen af hvedemelen skiftes ud med en grovere type mel f.eks grahamsmel eller anden grovmel. Anders - 2008-09-07 08:41:21 til TOm. Den skal ikke efterhæve. Jeg har med stor succes brugt forskellige slags grovmel. Tom - 2008-01-20 19:17:09 Der står ikke noget om at det skal efterhæve og hvor længe, men det skal det vel?? Guffelhornet - 2007-03-15 17:09:00 Hmmm var det bare det? det sagte da ok, men intet udover det sædvanlige - (klart bedre end købe brød :-)) jeg giver den 5 - middel Ida - 2005-01-01 01:01:01 Et lækkert brød som er perfekt til at overraske sovende gæster med så de tror man er det flittige morgen menneske. Jette - 2005-01-01 01:01:01 Jeg synes at ciabatta brødene bliver helt vild lækkre. -Måske jeg synes der skal lidt mere salt i, og ha lidt længer i ovnen. -Men smag og behag! Men den er helt afgjordt det hele værd.. Linda - 2005-01-01 01:01:01 God konsistens med durummel. Perfekt at røre sammen om aftenen og sætte i ovnen om morgenen, så der er friskbagt brød efter brusebadet :-) Ditte - 2005-01-01 01:01:01 Den skal godt nok hæve længe!!! så den får ikke 10.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne