Farseret kalkun - stuffed turkey

Farseret kalkun - stuffed turkey, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 kg.ung kalkun (4 kg)
 salt
 peber
 smør
500 g.kastanjer
150 g.smør
1 løg
2 dl.finthakket bladselleri
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
1 tsk.salt
1 tsk.timian (tørred og knust)
1 tsk.merian (tørred og knust)
0.5 tsk.salvie (tørred og knust)
 
Opskrift:
Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min.
Hak dem fint.

Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smørret, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt. Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter.

Fyld kalkunen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og udvendig med salt og peber.

Sy kalkunen sammen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad. Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt aluminiums-folie.

Steg kalkunen i en forvarmet ovn ved 160°. Det smørgennemvædede osteklæde eller aluminiumsfoliet sørger for stadig drypning. Kalkunen skal stege ca. 4 timer. Fjern klæde eller aluminium den sidste ½ time af stegetiden. Server kalkunen med en tranebærkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 34500 gange,
og udskrevet 935 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-24 10:52:18
Fantstisk opskrift.Brugte æbler i stedet for kastanjer. Har aldrig lavet så god en kalkun før!

  -   2006-12-24 00:16:51
bland rødløg og appelsin samt et glas rødvin i farsen, og undlad sellerien!

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker.Undlod hadegrøntsagen blegselleri og erstattede med æble. Delikat