Farseret kalkun - stuffed turkey
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
|
|
Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min.
Hak dem fint. Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smørret, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt. Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter. Fyld kalkunen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og udvendig med salt og peber. Sy kalkunen sammen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad. Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt aluminiums-folie. Steg kalkunen i en forvarmet ovn ved 160°. Det smørgennemvædede osteklæde eller aluminiumsfoliet sørger for stadig drypning. Kalkunen skal stege ca. 4 timer. Fjern klæde eller aluminium den sidste ½ time af stegetiden. Server kalkunen med en tranebærkompot. |
|
Opskriften er vist 34500 gange,
og udskrevet 935 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer anne - 2012-12-24 10:52:18 Fantstisk opskrift.Brugte æbler i stedet for kastanjer. Har aldrig lavet så god en kalkun før! bkoefoed - 2006-12-24 00:16:51 bland rødløg og appelsin samt et glas rødvin i farsen, og undlad sellerien! gkc - 2005-01-01 01:01:01 Lækker.Undlod hadegrøntsagen blegselleri og erstattede med æble. Delikat |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne