Tofu - Tufo - Okara
Hovedingrediens : Bælgplanter - Soyabønner Oprindelsesland : Kina Indsendt : |
|
|
En del sojabønner vaskes og sættes i blød i koldt vand ca. 10 timer.
Bønnerne blendes med tre dele vand. Efter blendningen tilsættes yderligere seks dele vand, og det hele koges i 10-15 min. Massen filtreres gennem et viskestykke eller et klæde. Mens sojamælken endnu er varm, tilsættes 1 tsk. kalciumsulfat opløst i 1 spsk. vand pr. liter sojamælk. Lad det stå i 10 min. og rør en-to gange forsigtigt rundt hvert andet minut. Vallen hældes fra, og tofuen læggesi en si, omsluttet af et viskestykke. En tung genstand, f.eks. en sten lægges ovenpå, og tofuen presses i ca. en time. Læg tofuen i en skål vand i fire-fem timer. Spis tofuen frisk - så smager den bedst. Tips: Under fabrikationen ef tofu opnåes i øvrigt også et andet spændende stof - okara. Det er det der bliver tilbage i viskestykket, når sojamassen filtreres efter kogning. Okara er meget rig på fibre og vitaminer og kan anvendes i bagværk - eller tørret som bestanddel i müsli |
|
Opskriften er vist 33977 gange,
og udskrevet 315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (21 stemmer) |
|
Kommentarer cindy - 2016-02-19 09:34:42 1 del dønner til 3 dele vand, er det før eller efter udblødning af bønnerne anonym - 2008-06-13 10:20:11 Hvor køber man lige kalciumsulfat? Jeg har set i en anden opskrift af man også kan bruge nigari (Magnesiumchlorid) hvor køber man det? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne