Tofu - Tufo - Okara

Tofu - Tufo - Okara, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Bælgplanter - Soyabønner

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :     

Ingredienser:
 sojabønner
 koldt vand
 
1 tsk.kalciumsulfat opløst i 1 spsk. vand pr. liter sojamælk
Opskrift:
En del sojabønner vaskes og sættes i blød i koldt vand ca. 10 timer.

Bønnerne blendes med tre dele vand.

Efter blendningen tilsættes yderligere seks dele vand, og det hele koges i 10-15 min.

Massen filtreres gennem et viskestykke eller et klæde.

Mens sojamælken endnu er varm, tilsættes 1 tsk. kalciumsulfat opløst i 1 spsk. vand pr. liter sojamælk. Lad det stå i 10 min. og rør en-to gange forsigtigt rundt hvert andet minut.

Vallen hældes fra, og tofuen læggesi en si, omsluttet af et viskestykke. En tung genstand, f.eks. en sten lægges ovenpå, og tofuen presses i ca. en time.

Læg tofuen i en skål vand i fire-fem timer.

Spis tofuen frisk - så smager den bedst.

Tips:

Under fabrikationen ef tofu opnåes i øvrigt også et andet spændende stof - okara. Det er det der bliver tilbage i viskestykket, når sojamassen filtreres efter kogning. Okara er meget rig på fibre og vitaminer og kan anvendes i bagværk - eller tørret som bestanddel i müsli





karakterer:
Opskriften er vist 33977 gange,
og udskrevet 315 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-19 09:34:42
1 del dønner til 3 dele vand, er det før eller efter udblødning af bønnerne

  -   2008-06-13 10:20:11
Hvor køber man lige kalciumsulfat? Jeg har set i en anden opskrift af man også kan bruge nigari (Magnesiumchlorid) hvor køber man det?