En moussaka-variation

En moussaka-variation, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
En moussaka-variation, billede 4 En moussaka-variation, billede 1 En moussaka-variation, billede 2 En moussaka-variation, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 auberginer
 vand
 salt
 
8 skiverkogt skinke
 
 Fars:
3 fedhvidløg
0.5 dl.persille
300 g.hakket oksekød
2 æggeblommer
50 g.feta
 Salt
 Peber
 
 Sauce:
1 spsk.olivenolie
200 g.løg
 vand
1 dåsehakkede tomater
 Basilikum
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Tag auberginen, og skær over på langs, kog dem hurtigt 1 minut i kogende vand med lidt salt i.

Hak hvidløg, og persille, og bland det i hakkekødet. Rør det sammen med æggeblommer, tilsæt små stykker fetaost.

Farsen fordeles ovenpå skinkeskiverne, og de rulles sammen og lukkes med en tandstik. Læg dem ovenpå auberginerne i et ovnfast fad.

Saucen! Varm lidt olivenolie op, kom hakkede løg i, og en lille smule vand.

Når løgene er brune, kommes 1 dåse hakkede tomater i. Krydr med basilikum, salt, og peber. Kog det ved svag varme i 15 minutter.

Saucen hældes over rullerne i fadet, og steges i ovnen, i ca. 15 minutter ved 190 grader C. alm. ovn.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Opskriften er vist 93869 gange,
og udskrevet 829 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-11 17:37:51
sku det ligne moussaka Lol!!

  -   2010-03-12 18:22:00
super opskrift prøv at lav den med parmaskinke istedet