Spaghetti alla Bolognese
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Begynd med de ingredienser som skal på panden: Skræl løg og gulerod, skyl selleristilkene, skær sværen af baconen- og skær det hele i små tern.
Stil en stor pande på den varme kogeplade og vent, til panden er varm. Læg baconterningerne på og steg dem ved middel varme, indtil fedtet næsten er smeltet. Så tilsættes smør og alle grøntsagsterningerne røres i. Grøntsager og bacon skubbes ud i kanten af panden, så der er plads på midten. Tilsæt det hakkede kød, del det op i mindre portioner med paletkniven og rør i det 2-3 minutter, indtil kødet er brunet til små sprøde krymler. Tilsæt vin. Hæld tomaterne (med saften) i, giv dem et lille tryk på panden og bland det hele godt. Chilierne knuses el. hakkes og tilsættes sammen med 1 tsk salt og peber. Nu skal retten så og simre mindst 15 minutter, men 1 time skader såmænd ikke. Rør ofte rundt. Så er det tid til pastaen: Hæld 5 l vand i en stor gryde og lad det koge op. Tilsæt 12 spsk salt. Spaghettien hældes i det heftigt kogende vand, hjælp til med en grydeske, så pastaen hurtigt kommer under vand. Pastaen koges 7-8 minutter uden låg, fisk et stykke spaghetti op og smag - spaghetti må under ingen omstændigheder være for blød, men heller ikke for hård. Den skal være rar at bide i, "al dente". Hvis saucen er kogt ind til for tyk en masse, så er det sidste chance for at tilsætte et par skefulde pastavand. Spaghettien kommes over i en sigte og drypper af. Smag saucen til, måske skal den krydres med lidt ekstra salt og peber. Fordel spaghettien på dybe tallerkener, hæld godt med sauce over. Sæt parmesan frem med et rivejern - så kan man selv rive frisk parmesan over den dampende pasta! |
|
Opskriften er vist 26766 gange,
og udskrevet 621 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (30 stemmer) |
|
Kommentarer pelle - 2008-07-13 07:14:16 12 spsk salt, det er da lige til en åreforkalkning aba - 2005-01-01 01:01:01 lidt våd |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne