Hommus
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Indsendt : Red : |
|
|
Dagen før, eller mindst 12 timer før skylles ærterne grundigt og sættes til opblødning i 1 liter vand i køleskabet.
Udblødningsvandet hældes væk. Ærterne koges i frisk vand ca. 1 time, afkøles let, puréres/hakkes i en blender eller køkkenmaskine. Puréen røres lind med olie og citronsaft. Løget skæres i små tern. Hvidløget fint hakkes. Persillen hakkes. Ingredienserne blandes med puréen, og smages til med Tamari og krydderier. Er puréen for fast tilsættes lidt vand. Hummus bør have en smørbar konsistens, således at man kan lægge/smøre et tykt lag hummus på en skive grovbrød. Forslag: Hummus kan serveres i en skål, pyntet med peberfrugt og/eller radisser. Hertil serveres grovbrød. Hummus er et sundt og nærende produkt, og egner sig glimrende i en pitabolle. Hummus kan holde sig i køleskab ca. 3 dage. |
|
Opskriften er vist 36919 gange,
og udskrevet 756 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Majken Svendsen - 2009-03-27 12:29:20 Rigtig god opskrift. Jeg tilføjede stødt spidskommen som bruges i den egyptiske udgave. Lækkert til pitabrød og som tilbehør og brød til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne