Sur-sød sovs
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint. Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik.
Derefter tilsættes tomatketchup, oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog. Rør maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle få dråber Chilisauce, Tabasco eller Sambal Oelek. Tips: I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra f.eks. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee. Saucen kan holde sig længe i køleskab, bare der er låg på. |
|
Opskriften er vist 79282 gange,
og udskrevet 1595 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Jørn - 2023-06-10 14:02:23 Helt vidunderlig sauce. Med Gerdas mængdeanvisning. Gerda - 2019-09-12 19:43:05 Rigtig god. 1/2 kop = 75 ml og så 2,5 dl bouillon. Mikkel - 2013-07-03 16:10:07 hvilken slags vineddike anvendes? Rødvin, hvidvin, sherry? RbA - 2011-12-24 19:00:07 Utrolig salt... næsten uspiselig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne