Citronkylling

Citronkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Citronkylling, billede 4 Citronkylling, billede 1 Citronkylling, billede 2 Citronkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
3 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 kviste Rosmarin, frisk
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
100 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Kyllingerne istandgøres og tørres med køkkenrulle. Citronerne vaskes og skæres i tynde skiver.

Gnid kyllingerne ud-og indvendig med salt og peber. Kom hvidløg, citronskiver og rosmarin ind i kyllingerne. Pensl den med olivenolie og læg evt. et par citronskiver over brystet. Drys med frisk rosmarin.

Læg kyllingerne med brystet opad i et ildfast fad. Den brunes i en 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre på 200 grader C. alm. ovn i ca. 60 min.

Server disse skønne, sprøde kyllinger med frisk pasta og masser af parmesan, samt eksempelvis hvidløgsmarinerede peberfrugter.





karakterer:
Opskriften er vist 205600 gange,
og udskrevet 12280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (131 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18139 (4318 kcal)
KJ pr. Pers. 4534 (1079 kcal)
Vægt ialt 3216 gram
Vægt pr. Pers. 804 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 564 KJ (134 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-23 11:47:09
Super duper ret. Og så er den tilmed nem og billig 👍

  -   2012-06-10 19:05:40
Det er are den bedste måde at stege kylling på......

  -   2012-05-09 14:46:19
jeg har aldrig prøvet at lave såden en hel kylling før, men nu skal det prøves også har jeg inviteret en god veninde over for at smage denne opskrift. jeg er dog i tvivl, er der tale om varmluft ovn eller alm ovn når det er så høje grader vi snakker om?? håber i kan hjælpe mig, en nybegynder i køkkenet ;o)

  -   2012-02-07 09:57:08
den er super lækker

  -   2011-05-26 17:03:57
mums et fint lille touch er at bytte Parmesanost ud med remoulad mums mums mums mums

  -   2010-08-20 21:46:19
nem at lave og smager bare Mmmmmmmmmmm

  -   2009-03-28 18:33:00
Noget af det læreste jeg har smagt. Hvis man ligger godt med fedtstof ved, kan man lave den lækreste sovs.

  -   2008-09-28 18:32:22
Karakter på 10 :) - en ren succes. Det med at putte en øko-citron i hver kylling kogt i 4 minutter og derefter hulle dem med en gaffel, gjorde opskriften endnu mere lækker.

  -   2007-07-30 19:50:20
Mmmmmmmm... pragtfuld! Gav den lidt ekstra hvidløg. Har sjældent smagt bedre kylling!!!

  -   2007-04-28 18:56:12
fantastisk

  -   2005-01-01 01:01:01
en himmelsk ret!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at koge en hel citron i 4 minutter, og stik mange huller i den med en brødkniv, og put den indeni kyllingen. Smagen trækker "opad" i kødet, både med skræl og saft.

  -   2005-01-01 01:01:01
Skysaucen er vildt delikat

  -   2005-01-01 01:01:01
Bare giv den lidt mere hvidløg, uhm

  -   2005-01-01 01:01:01
Helt utrolig nem og en sikker succes

  -   2005-01-01 01:01:01
superlækker