Appelsinmuffins 02

Appelsinmuffins 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Appelsinmuffins 02, billede 4 Appelsinmuffins 02, billede 1 Appelsinmuffins 02, billede 2 Appelsinmuffins 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
225 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
3 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
15 Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
Opskrift:
Rør smør og sukker ensartet og smidig. Rør æggene i ét af gangen.

Bland mel med bagepulver, appelsinskal og kanel og rør det i sammen med appelsinsaften.

Fyld dejen i papirs forme. Drys med hakkede mandler. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Afkøles på rist.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Appelsin muffins

karakterer:
Opskriften er vist 103969 gange,
og udskrevet 3978 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15579 (3709 kcal)
KJ pr. stk. 1298 (309 kcal)
Vægt ialt 968 gram
Vægt pr. stk. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1608 KJ (382 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 22.0 gram
Kulhydrat 41.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-10 11:52:44
Put mere appelsin i. Jeg måtte 3 dobbel appelsin før det smagte af noget som helst

  -   2014-11-14 06:52:12
De er super lækre, lav noget glasur og pres appelsinsaft ned i glasuren så bliver de endnu mere gode.🍪

  -   2014-09-09 11:13:53
Aaaalt for meget smør, de er helt fedtede, men smager fint. Jeg vil ikke følge denne opskrift igen..

  -   2012-02-25 13:26:06
Super dejlige muffens, der blev spist med lynets hast. God fast konsistens og fantastisk smag! Bagte dem dog lidt længere, ca 30 minutter. Men det hænger sikkert også sammen med hvor meget man fylder i formene. Kan varmt anbefales ;0)

  -   2010-12-30 09:39:51
tilføj mørk revet chokolade mums:)

  -   2010-05-10 18:29:57
namnam elsker denne hjemme side. bliv ved på denne måde. og i bilver sten rige

  -   2009-11-18 18:40:35
Da jeg ikke lige kunne få fat i økologiske appelsiner, valgte jeg at komme revet skal af en økologisk citron og så hakket appelsinskal fra Dr. Oetker i i stedet for. Det giver en helt fantastisk smag. Desuden kom jeg også lidt revet marcipan på toppen sammen med hakkede mandler. Hvad angår mængden af appelsinsaft, til opskriften til 16 muffins (hvor jeg så fik 24 ud af) var jeg nødt til at bruge saften af to appelsiner før dejen ikke var for tung og tør. Men gode muffins, de smager dælme godt!

  -   2009-09-30 20:39:10
Smørret skal røres blødt med sukker og æg.

  -   2008-11-22 10:45:46
det ser meget godt ud men ved ikke om de er lidt sure

  -   2008-04-23 21:35:24
Meget fine. Lette at lave. God idé med den hvide chokolade! Fyld kun formene halvt op, da dejen vosker meget. Der bliver til ca. 16 stk.

  -   2008-02-13 12:32:41
Det passer ok med skal og saft af 1 hel appelsin, så undgår du spild.

  -   2008-01-27 14:04:35
gode muffins, lette at lave. Kan smagsforstærkes ved at tilsætte ca. 4 cl Appelsinlikør

  -   2008-01-06 14:37:34
De er rigtig gode :D Men jeg synes der skal en smule mere appelsinsaft i :D De smager godt med en klat glasur ovenpå :D

  -   2007-05-27 20:11:07
Vil vil bare sige at ud af en dobbeltpotion fik vi 32 muffins!! Nam nam!! :-)

  -   2007-05-01 21:35:39
Og nej...smøret skal ikke smeltes, det skal røres smidigt med sukkeret

  -   2007-05-01 21:34:10
Grofthakket hvid chokolade i stedet for mandler - topklasse!

  -   2007-04-09 16:02:19
skal smøret smeltes ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig luftig og en dejlig smag.