Blåbærmuffins
Hovedingrediens : Bær - Blåbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader).
Kom blåbærrene i en sigte og lad dem dryppe godt af (drik saften eller gem den - den skal ikke bruges i opskriften). Pisk ægget i en røreskål. Tilsæt sukker, vaniljesukker, olie og kærnemælk og rør det hele godt. Bland mel og bagepulver og bland det i dejen lidt efter lidt. Til sidst vendes de afdryppede blåbær forsigtigt i dejen. Sæt papirbageforme i fordybningerne i en muffinsplade. Hvis man ikke har nogen muffinsplade sættes 2 forme blot inden i hinanden og stilles på en bageplade. Fyld dejen i bageformene, bag dem midt i ovnen 20-25 minutter. Sluk for ovnen og lad de nybagte muffins hvile et øjeblik. Tag dem så ud af formene. Spis dem varme eller afkølet. Tips: frosne blåbær kan også bruges |
|
Opskriften er vist 252080 gange,
og udskrevet 9139 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (111 stemmer) |
|
Kommentarer Nanna - 2015-12-18 10:43:15 For lige at komme med en sen kommentar omkring dem, så var de en stor succes. MEGET lækre! :-D Nanna Larsen - 2015-05-15 09:39:35 Du skal lige være opmærksom på hvilken størrelse dine æg har. Hvis de er S/M ligesom den jeg har købt, skal du bruge 2 æg i opskriften. Kan nemlig se at mine muffins er lidt spidse, og det betyder at dejen har været for tyk. Bortsetfra det er de pæne. Kan desværre ikke sige noget om smagen, da de er til senere brug, men jeg stoler på hvad de andre siger :-) Karoline - 2014-01-31 10:22:39 Kan man ikke bruge frosnebær, som man har tøet op inden bagning Louise - 2013-02-27 16:12:03 Jeg brugt mindre olie end det der står i opskriften, men de blev stadig vildt fantastiske. Det bliver ikke sidste gang jeg bager dem. MUMS de er gode. Helle - 2012-09-14 09:35:34 kommer man glasur på eller ej? Ditte marie - 2012-05-13 13:57:47 De smager så godt:) Mie - 2011-11-07 16:28:57 Rigtig lækre kager!Bestemt anbefalelsesværdige! (-: Anne - 2011-10-16 23:56:17 Det her er simpelthen min yndlings opskrift. Er helt forelsket i dem, har efterhånden bagt dem en del gange. Jeg bruger altid frosne blåbær og minimælk, og de bliver simpelthen fantastiske! Sara - 2011-10-10 20:09:34 GE-NI-ALE! Mine er ganske perfekte og smager skønt! Mums! God bonus at de laves med olie - mindre usundt og billigere;-) Jeg brugte frosne blåbær, som var vendt ganske forsigtigt i. MUMS! Josefine - 2010-09-18 13:12:31 mmmm lækre muffins:) lavede dem med blåbær creme mums;) Elisabeth - 2010-09-09 09:54:54 Hvis man har købt for meget kærnemælkskoldskål - den med æg - så bliver de ekstra super lækre :-) .. Anne - 2010-03-09 15:02:39 De er super lækre, det er simpelthen min yndlingskage! Jeg bruger frosne blåbær og minimælk, så er de bare perfekte! :) Prøv dem!!! helle - 2009-08-17 16:00:48 mums de smager bare godt ;) Fanø-familie - 2009-07-19 16:12:35 De er superlækre med friske bær fra Fanøs natur. Det er fint, at bærrene giver dem en syrlig smag i det søde. Hvis man vil have dem sødere, kan der drysses med flormelis. sara:) - 2009-07-05 19:37:31 De er bare super gode. Også vis de bliver drysset med flormelis anonym - 2009-06-07 07:44:43 jeg syntes at de ligger godt i magen og smager godt.de er SUPER!!!gode Lou The Butter Flue - 2009-04-29 13:47:13 de ser SUPER LÆKRE ud, glæder mig til at prøve dem!!!! Jeg puttede lidt smør i istedet for olien:-) Anne - 2009-02-17 17:22:57 Tror i man vil kunne lave dem med chokolade og kokosmel (i så fald hvor meget skal man erstatte med?) AnNa <3 - 2007-09-06 20:34:28 De er super duper gode og de smager også godt....... Alberthe<3 - 2007-08-31 09:32:31 De er super ;D . Jeg bor i USA og her hjemme spiser vi dem ofte, de er et hit hos os ! Connie - 2007-08-12 20:35:41 Jeg brugte brun farin i stedet alm.sukker og de fik en rigtig god smag Matte og Gaggel - 2007-08-12 18:54:43 Med et alm.str.æg, en ekstra æggehvide, 290 g. hvedemel og 2 1/4 tsk. bagepulver, er de bare rigtig gode! sandra - 2007-08-05 15:05:24 brugte friske blåbær til det og kunne øjes med 100gr i stedet for men okay de var også ret dyre. muffinserne smagte vidunderlige og virkelig luftige, jeg brugte kun mælk og kun 200gr mel. Doris (Grønland) - 2007-06-04 20:02:01 Kan også dryses med flormelis, de super lækkert mums yummiii.... Louise :) - 2007-05-05 14:49:57 De smager også godt med cokolade stykker i stedet for blåbær :) Betty Blueberry - 2007-05-01 21:31:48 Tilsæt grofthakket hvid chokolade - så kan det ikke blive mere deluxe! Per - 2007-04-24 18:00:49 Det må være frosne blåbær som skal dryppe af. Bent - 2007-04-10 13:36:56 Lækker kage.. mmmmm Anja - 2005-01-01 01:01:01 De smager kanon godt :-) brugte frosne bær og tænkte på om jeg kan ligge bærerne i lidt sukker inden, da jeg dog synes de er lidt syrlige :-) De er hurtige og nemme at lave Linda - 2005-01-01 01:01:01 De er superlækre! Friske og ikke kvalmende. Jeg har anvendt frossen skovbærblanding og det giver også de lækreste muffins. Et stort hit! Emma L. - 2005-01-01 01:01:01 jeg synes også de er gode med TØRREDE blåbær. Marie (igen) - 2005-01-01 01:01:01 Vil bare lige tilføje, at de er SUPER gode med hakket mørkt chokolade også! - hvis man ikke lige kan få fat i blåbær! Sisse - 2005-01-01 01:01:01 Jeg mener at blåbærmuffins kan spiser hele året, de ligger godt i maven, en er samtidig ikke kvalmende. Marie - 2005-01-01 01:01:01 De er bare super gode, og et kæmpe hit hos os!! Og så er de nemme og hurtige at lave :) Julie - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man ikke har kærnemælk går det fint med en blanding af creme fraiche og mini-mælk Mette - 2005-01-01 01:01:01 Lavet med frosne hindbær smager de godt, meget luftige, smuldre dog let. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne