Glaseret skinke 03

Glaseret skinke 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.skinke med svær (ikke ridset)
 
 saltlage:
 200 gram salt og 25 gram sukker til hver liter vand
 
1 glascognac
1 glasmaderia
 
1 æggehvide
 Brun farin
 rasp
 sennepspulver
 
 Nelliker, hele
 
 
Opskrift:
Skinken lægges to dage i en saltlage som ovenstående. Den skal ikke stå for koldt.

Den steges derefter i ovnen - ganske langsomt ved 125 grader, til stegetermometeret viser 76 grader. Den tages ud, og sværen fjernes.

Med kød- eller en engangssprøjte gives skinken et godt skud cognac og madeira.

Den smøres herefter med en blanding af æggehvide, farin og rasp - omtrent lige meget af hver, smagt til med sennepspulver.

En håndfuld hele nelliker stikkes i skinken, som atter kommes i ovnen. Denne gang for fuldt blus eller under grillen til den er smukt glaseret - dvs. 5-7 minutter. Hold godt øje med den under grillen, sukkeret kan branke på et øjeblik.

Den køles helt af, inden den skæres ud.





karakterer:
Opskriften er vist 46599 gange,
og udskrevet 544 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu