Tzatziki - græsk salat
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.
Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min. Bland yoghurt og creme fraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk. Skrab yoghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål. Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte. Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydr evt. mere. Serveringsforslag: Oliven, radiser, gulerødder i stave og groft eller ristet franskbrød. Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspyd, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere. Drikkevarer: Rød eller hvid græsk vin eller øl. |
|
Opskriften er vist 136496 gange,
og udskrevet 2837 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (57 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2017-12-10 18:08:20 Græsk uden dild, tyrkisk med dild jens - 2011-03-19 21:52:39 det er tyrkisk, grækerne har snuppet den. Vi er i europa og kalder den græsk daniel - 2010-04-17 22:01:38 undskyld, hvem har fundet på denne her tzatzhiki. Yoghurten skal først drænes for vand over en nat eller en del timer. Rikke - 2010-04-17 17:34:37 marina.... vil du ikke være rar at fortælle mig hvilken opskrift der er den rigtige....? jeg har ikke lavet det selv før men vil gerne prøve... bare svært at hitte rundt i alle de opskrifter her inde marina - 2009-02-01 13:56:45 Grækerne har ikke nakket den en skid. Vi laver den nemlig ikke med mynte og da SLET ikke med så meget agurk. Totalt misforstået af danskere at der skal så meget agurk i. Du må lave din dressing helt som du vil - bare lad være emd at kalde den tzatziki. Det er synd. anonym - 2007-06-03 18:21:02 det er tyrkisk grækkerne har nakket den anonym - 2005-01-01 01:01:01 Alletiders til Lammekølle- dejlig opskrift og nem. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Retten er såmænd god nok, menjeg har aldrig oplevet den i sammenhæng med stegt kød eller "hamburgere" det er i hvert fald meget "ugræsk" og medfører tab af sydlansk kultur , så typiskt for den yngre generation der strunter i generationers madvaner!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne