Tsatsikji
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Salatagurk Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Yoghurten (3 - 3 1/3 dl) hældes i et kaffefilter og stilles til afdrypning nogle timer - gerne længere - så vallen kan løbe fra. Som et alternativ til yoghurt kan anvendes kvark, som ikke skal afdryppes, inden brug.
Skræl agurken og riv den på den grove del af et råkostjern. Drys den revne agurk med lidt salt, og lad den stå tildækket i 10 minutter. I mellemtiden pilles og presses hvidløgsfeddene, ned i den afdryppede yoghurt, som tillige tilsættes olivenolie, lidt eddike, salt og peber. Pres saften fra de revne agurker (evt. i et viskestykke) og vend agurken i den tilsmagte yoghurt. Lad salaten stå og trække 1 time i køleskabet inden servering |
|
Opskriften er vist 74146 gange,
og udskrevet 3730 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (116 stemmer) |
|
Kommentarer lilli mjensen - 2016-06-30 10:28:04 Jeg ville gerne hvis der kunne blive nævnt hvor mange personer der er til når i skriver Antal: 1 Portion Tak for en ellers god godkogebog Go´ dag Lilli Marianne i Nice - 2014-04-22 19:17:07 Er da helt sikker på at den tyrkiske version er god, men nu søgte jeg jo efter den græske - bruger også altid græsk yogurt - bare lækkert til alt med lam og sikkert også okse Køkkenchef Ferro - 2012-12-23 10:53:59 det her opskrift er den orginale græske version men, hvis i gerne ville præve den tyrkiske version er det med citron saft og revet agurk hvor man presser hele vandet ud fra agurken ... mvh ferro Køøkenchef Ferro - 2012-12-23 10:51:37 prøv med citron saft stedet for vineddike det smager meget bedere :) anonym - 2012-06-16 14:59:03 2½ fed hvidløg for meget efter min smag...det giver en meget friskere smag hvis man kun bruger et ½ fed til den mængde yoghurt i opskriften. Alternativt kan man bruge courgetter i stedet for agurk. anonym - 2011-06-03 11:38:30 Man kan eventuelt også købe græsk yougurt, den er mere fast og skal derfor ikke afdryppes, det gør det lidt nemmere, skær agurken i meget små tern, og den skulle efter sigende være blevet til den tyrkiske variant. Sebastian - 2011-01-14 13:33:34 Brug IKKE youghurt! køb Græsk youghurt. kan bl.a købes i Netto. skal ikke dryppe af, og det smager bedre. agurken behøves ikke at blive skrællet. kom evt en spiseske creame fraische ved. godt med salt, godt med olie, bland det sammen og lad det stå i køleskabet i en times tid. Græsk krydderi blandes i, eller oregano. staves "Tzatziki" anonym - 2010-08-06 13:46:45 der skal hakket dild i Marianne - 2009-08-07 08:31:15 Bruger den gerne som dressing i pitabrød, er den for tyk kan man tilsætte lidt fløde. Ann Sophie - 2009-06-22 18:53:15 Er ret sikker på det staves "tzasiki" men var super lækkert alligevel ;) Kan anbefales.. SØger hjælp. - 2009-03-17 20:44:26 Ligesom i tyrkiet, spiser man også meget "tsatsiki", og det nyedes med brødet "Börek". Er der nogen som kender navnet på det brød, som spises i grækenland? stine og sofie - 2008-04-09 08:47:27 altså vi kan kun sige MUMS!? Birte - 2008-02-18 11:33:25 Der skal ikke eddike i eey maan - 2007-10-11 13:31:16 deliciuos Birthe - 2007-07-05 10:17:32 der skal ikke eddike i den skal jo ikke være syrlig Mons - 2007-06-05 20:35:59 Jeg kan også anbefale at bruge den græske yoghurt - den koster ca. det dobbelte, men er dobbelt så drøj, så man slipper for besværet med afvandingen. Vildt så meget vand, der findes i dansk yoghurt :) sarah-sofie-beate-katrine-christine-leonora - 2007-03-08 13:49:56 hihihihih lækker :O berta - 2007-03-08 13:48:39 tzasiki er bare for nice <3333333333 Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Det bedste tilbehør der findes UHM katrine - 2005-01-01 01:01:01 det smager så godt bo - 2005-01-01 01:01:01 heej det smager godt Katja - 2005-01-01 01:01:01 Man kan også tilsætte lidt mynte.. Det giver en friskere smag! Birgit - 2005-01-01 01:01:01 ½ tesk. flydende honning gør efter min mening opskriften endnu bedre Anne-Mette - 2005-01-01 01:01:01 Umm Mega Godt Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Prøv græsk yogurt,der er ikke så meget vand i-så skal man ikke stå og afvande den! Flemming - 2005-01-01 01:01:01 Er noget af det bedste græske tilbehør der findes grækenland - 2005-01-01 01:01:01 godt mad gurli - 2005-01-01 01:01:01 har aldrig smagt noget dejligere det ,mest nemeste at lave. Else - 2005-01-01 01:01:01 Tsatsikji er nemt og billig tilbehør til næsten alt fra sanwitch til varme retter Sandra - 2005-01-01 01:01:01 Tsatsikji er bare min yndlings mad!!! Prøv den.. sascha - 2005-01-01 01:01:01 jeg har ingen kommentar. det er bare for godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne