Tsatsikji (Græsk Agurk salat)
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Skræl agurken. Flæk den på langs. Med en teske tages kernehuset ud. Agurken skæres i halvmåner på ca. ½ cm tykkelse. Lægges i en skål. Der kommes salt på agurkerne for at trække væden ud, lad dem stå ca. ½ time og trække.
Et rent klæde/ble etc. lægges i en sigte. Herpå kommes yoghurten. Lad den stå et par timer for at sigte vallen/væden fra. På den måde får den en tyk konsistens. Yoghurten røres nu op med hvidløg, olivenolie, lidt eddike, salt og peber. Heri vendes agurkerne. Lad salaten stå og trække en times tid inden brug. Kan bruges som forret eller som tilbehør mange varme retter. fx. lam, grillspyd, div. bøffer med hvidløgsbrød, alm. salat, Tartar Sauce. Tips: I Grækenland bruges en speciel slags yoghurt som man ikke kan købe her i landet. Man kommer derved tættest på den græske yoghurt ved at sigte vallen fra den danske, som beskrevet. I Grækenland rives agurkerne groft, istedet for at skære dem i halvmåner. |
|
Opskriften er vist 21657 gange,
og udskrevet 617 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Bente Bastrup - 2013-07-03 15:33:43 Det er ikke rigtigt, at man ikke kan købe den græske yoghurt i DK. Den fås endda økologisk. I burde rette Jeres - ellers så gode - opskrifter, så de svarer til virkelighedem. odd - 2005-01-01 01:01:01 og husk atdetmåvære virgin olje,-ogikke glem den lille blå oliven odd--norge - 2005-01-01 01:01:01 jeg savner sitronsaft,chreme fraiche, og husk mille - 2005-01-01 01:01:01 også god med den græske youghurt, lidt dyere men meget hurtigere Mona - 2005-01-01 01:01:01 Ja, og den hedder Total og fås både i alm. og fedtfattig udgave. Louise - 2005-01-01 01:01:01 Rettelse: Man kan godt købe den græske youghurt her hjemme. Det fås i ½liters og 1liters bøtter. Bare kig i køledisken ved surmælksprodukterne:-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne