Råsyltede agurker
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Salatagurk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Agurkerne skæres i skiver som til pålæg (2-4 mm tykkelse vil holde dem sprøde lang tid). Lægges i en krukke.
Sukker, salt og eddike hældes over. Der skal ikke røres. Sukker og salt opløses i løbet af 8 - 10 dage. Stil krukken koldt. De råsyltede agurker kan opbevares i mange måneder, -faktisk fra sæson til sæson, og beholder sin sprødhed til det sidste. Er man heldig at have dildkroner eller dildfrø, tilsættes de for en ekstra god smag. |
|
Opskriften er vist 297398 gange,
og udskrevet 5042 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (107 stemmer) |
|
Kommentarer Birgit - 2023-07-29 17:30:08 Jeg har lavet disse i flere år,men har altid, istedet for 500 gr sukker til 5 dl eddike,kommet 6 dl eddike og 400 gr sukker,så det ikke er så sødt. Halvt så meget salt og ca 4-5 peberkorn pr glas… glassene koges af og skylles i atamon. De smager pragtfuld.. flemming engel FE - 2017-09-05 17:49:45 de snittede agurker lægges i eddike i 30 minutter derved udvandes de UDEN SALT jeg bruger ikke salt i min ..jeg laver en lage af eddike & sukker der opvarmes til sukkeren smelter AFKØLES derefter tilsættes krydderierne og agurkerne glasset skylles i ATAMON inden brug , jeg bruger kanel vanilje appelsin = JUL Asbjørn K - 2017-07-29 22:24:57 hvad med karry syltede agurker, karry kan sikkert bruges sammen med saltet pia_oesten - 2016-04-24 09:18:33 Aase lidt sent at faa at vide nu men det skal den ikke ,de traekker sig op og saa bliver der masser af vaede,i oevrigt en god opskrift ,har lavet dem siden Kirsten Huttemejer havde dem i familie journalen for mange aar siden,og de holder sig sproede meget laenge,kan med fordel tilsaettes lidt syltekrydderier :) Aase 13-11-2015 - 2015-11-25 11:50:52 Skal væden dække agurkerne helt fra starten? anonym - 2014-08-05 17:22:17 Ville det ikke være godt med lidt peber også? Balka - 2013-08-22 15:38:10 En god opskrift. Vi har mange skoleagurker i vores drivhus og dem har jeg råsyltet mange af i år. Bruger ca. 2,5 kg. skoleagurker, 800 gr. sukker, lidt sødemiddel der svarer til ca. 200 gr. sukker, 200 gr. groft salt og 1 liter eddike. Tilsætter tørret dildspidser. Blander det hele i en stor skål. Efter nogle timer er sukkeret og saltet opløst og agurkeskiverne kommes i glas og tilsættes lagen. opbevares mørkt og koldt og kan sagtens holde sig til når ny sæson begynder. Derefter er der en del lage tilbage. I den fintsnitter jeg agurker til alm. agurkesalat og lagen hældes over kommes på glas og sættes i køleskab. Anja - 2013-07-30 07:50:43 Skal de opbevares på køl? Jeg har lavet dem, men sukkeret er ikke opløst efter det nævnte antal dage. Det er måske fordi jeg har stillet dem i køleskabet? pia oesten - 2013-03-20 08:02:26 Den er rigtig god,jeg er saa heldig at her hvor jeg bor er der smaa drueagurker aaret rundt,og de er altsaa osse rigtige gode osse ,tilsaetter osse lidt syltekrydderier det er perfekt,tak for opskriften som jeg giver et stort 10 tal :))) Jannic - 2009-08-06 18:37:36 Else, så lad dog vær med at komme for meget salt i else - 2008-08-15 11:19:05 Jeg syntes der er for meget salt i.... Lone Dalskov - 2007-09-15 13:50:00 Enig med Inge Bertelsen. En opskrift man vender tilbage til. Den kopieres af familie og venner. Inge Bertelsen - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift er NEM, og resultatet bliver rigtigt godt. Det er så nemt, at man sagtens kan råsylte i løbet af året. Og så er der ingen tilsætningsstoffer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne