Syltede drueagurker
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Drueagurk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Agurkerne skrubbes og skylles. Prikkes derpå med en gaffel og drysses med salt (Agurkerne er gerne lidt trekantede, og de prikkes med en gaffel sådan lidt på skrå en 3-4 gange på hver side, måske 5-6 gange hvis de er meget store). Kom vand på, så det lige dækker.
Efter et døgn tages de op. Skylles i koldt vand og tørres i et klæde. de 2 l eddike koges op og hældes over. Dette trækker i endnu 1 døgn. Derefter hældes eddiken fra, gives et opkog og hældes igen over agurkerne. Trækker nu i 1 døgn. Derefter hældes eddiken ud. Lagen: Eddike og sukker koges med syltekrydderierne, krondild/ dildskærme og de små pillede chalotteløg i 5 min. Herefter tages gryden af ilden, og Atamon tilsættes. Lagen kommes over agurkerne som er kommet i Atamonskyllede glas, der straks bindes til. Lad drueagurkerne trække 7-14 dage inden du begynder at spise af dem. |
|
Opskriften er vist 164882 gange,
og udskrevet 5056 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Jeanette Thomsen - 2023-07-29 11:46:30 Jeg undrer mig også, hvor skal de ca. 2 l eddike kasseres. Jeg bruger dem til næste hold drueagurker. Der er ikke skiver af peberrod i denne opskrift. Fint, da jeg ikke fik den taget op af fryseren i tide(nemt at rive peberrod, når den er frosset. Jørgen - 2017-08-10 11:44:03 Hvorfor kan man ikke bruge den eddike man bruger i starten. Istedet for og smide den ud ? anonym - 2013-09-09 15:59:34 Meget god men kun det halve eddikke i lagen end som beskrevet! Nat - 2012-08-25 10:58:07 Skal de trække på køl eller ved stuetemperatur?? Mie - 2009-08-14 12:40:42 Pas på med peberrod, dem jeg lavede blev meget stærke... Måske var peberroden for frisk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne