Borgmesterstang
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Aftenen inden kan mel og sukker sættes på køl eller frost.
Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca ½ cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen. Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen. Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug. Mellem hver udrulning kan dejen sættes i køleskabet ca. 20 minutter, så synes vi at dejen bliver nemmere at arbejde med uden der går huller i dejen. Dejen rulles ud til en aflang flade 48 cm. bred og 2 mm tyk. Dejen deles i 6 lige brede strimler. Marcipanen røres blød med æggehvide, sukker og Vaniljesukker og smøres eller sprøjtes på dejstrimlerne. Dejen foldes sammen om fyldet. Strimlerne flettes sammen 3 og 3 og hæver 30 min. på plade med bagepapir. Dejen pensles med sammenpisket æg, drysses med hakkede mandler og stilles i den forvarmede ovn ved 225 grader C alm. ovn i ca. 20 min. |
|
Opskriften er vist 49670 gange,
og udskrevet 995 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne