Borgmesterstang

Borgmesterstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stænger 2 Stænger
KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Borgmesterstang, billede 4 Borgmesterstang, billede 1 Borgmesterstang, billede 2 Borgmesterstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Indrulning:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
200 gram Ren rå marcipan
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Aftenen inden kan mel og sukker sættes på køl eller frost.


Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.

Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca ½ cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.

Mellem hver udrulning kan dejen sættes i køleskabet ca. 20 minutter, så synes vi at dejen bliver nemmere at arbejde med uden der går huller i dejen.


Dejen rulles ud til en aflang flade 48 cm. bred og 2 mm tyk. Dejen deles i 6 lige brede strimler.


Marcipanen røres blød med æggehvide, sukker og Vaniljesukker og smøres eller sprøjtes på dejstrimlerne.

Dejen foldes sammen om fyldet. Strimlerne flettes sammen 3 og 3 og hæver 30 min. på plade med bagepapir.

Dejen pensles med sammenpisket æg, drysses med hakkede mandler og stilles i den forvarmede ovn ved 225 grader C alm. ovn i ca. 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 49725 gange,
og udskrevet 995 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26383 (6281 kcal)
KJ pr. Stænger 13191 (3140 kcal)
Vægt ialt 1717 gram
Vægt pr. Stænger 858 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1536 KJ (365 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 19.7 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu