Sprøde jomfruhummerhaler

Sprøde jomfruhummerhaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej
100 g.hvedemel
0.5 tsk.groft salt
1 dl.mælk
0.5 dl.pilsnerøl
1 æggeblomme
25 g.smeltet, afkølet smør
1 æggehvide
 
 olie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)
 
32 pillede frosne, optøede jomfruhummerhaler (ca. 100 g)
6 storechampignoner i halve (ca. 100 g)
1.5 dl.små persillekviste
 
2 stilkebladselleri i tynde strimler (ca. 50 g)
50 g.ufarvet kaviar
1 citron i både
1.5 dl.cremefraiche 38%
 
Opskrift:
Dej:
Bland hvedemel og salt. Pisk mælk, øl og æggeblomme i lidt efter lidt. Pisk smørret i. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Varm fedtstoffet op i en dyb gryde. Dyp hummerhalerne i dejen. Steg dem straks, 6-8 ad gangen, i ca. 1 1/2 min. Vend hummerhalerne under stegningen. Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir. Hold dem varme. Steg champignonerne på samme måde, men kun i ca. 1 min. Steg persillekvistene i ca. 10 sek. til de er sprøde.

Ved serveringen:
Anret hummerhaler, champignon og persille på fire portionstallerkener sammen med bladselleri, kaviar, citronbåde og cremefraiche.

Tips:

Kom et stykke brød i det varme fedtstof. Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.





karakterer:
Opskriften er vist 26289 gange,
og udskrevet 513 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-29 19:57:52
tak for opskriften, den er lige afprøvet, den er rigtig lækker. Alle som spiser skaldyr skulle prøve den.

  -   2009-08-30 23:50:06
Alternativ til det med at bruge et stykke brød for at se, om olien har stegetemperatur: Hvis man har en tændstik, så kom enden uden svovl i fedtstoffet. Bruser det omkring træet, er fedtstoffet klart til stegning. VH. MamaDenmark Til Flemming: Altså! Læs opskriften!

  -   2008-12-31 20:35:00
det blev alletiders lækre hummerhaler , dejlige saftige , og sprød dej . så tak fof tippet. Roland

  -   2008-03-13 11:32:14
Til Flemming: hummerhalerne dyppes i dejen - det står i fremgangsmåden ;o)

  -   2007-05-10 16:20:51
Hvad mon dejen skal bruges til?