Friterede jomfruhummerhaler med kokos

Friterede jomfruhummerhaler med kokos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

HøjtidSkt. Hans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
30 friske jomfruhummer
10 spsk.friskreven kokosnød
 hvedemel
5 dl.friture olie
 
 Marinade:
2 dl.limesaft
1 spsk.karry
0.5 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.salt
 
 Frituredej:
2 tsk.bagepulver
150 gramfint majsmel
60 gramhvedemel
 dl.mælk
 dl.kokosmælk (fra dåse)
4 tsk.olie
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Skyl jomfruhummerne under rindende koldt vand. Vrid halerne fra hovederne. Klip undersiden af halen med en saks og pil forsigtigt kødet ud. Fjern tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.

Rør ingredienserne sammen til marinaden. og læg halerne i og lad dem marinere 1 – 2 timer i køleskabet.

Rør bagepulver, majsmel og hvedemel sammen. Rør mælk og kokosmælk i lidt ad gangen, sammen med olie og salt og rør det til en lind dej. Lad det stå og hvile i ca. 15 minutter.

Tag jomfruhummerhalerne op af marinaden og lad dem dryppe af. Varm friture olien i en tykbundet gryde til 180 grader. En franskbrødsterning på 1 cm. skal blive gyldenbrun på 1 minut.

Vend halerne i mel og dyp dem en ad gangen i frituredejen. Rum dem i kokos og kom dem i frituren, højst 4 – 5 stk. ad gangen. Lad dem stege, til de er gyldne, ca. 3 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Tips:

Hold jomfruhummerhalerne varme i en varm ovn med ovndøren på klem. Server dem som forret med en dip af yoghurt, krydret med hvidløg, karry og stødt ingefær, samt en grøn salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 15669 gange,
og udskrevet 334 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu