Pommes frites i ovn

Pommes frites i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pommes frites i ovn, billede 4 Pommes frites i ovn, billede 1 Pommes frites i ovn, billede 2 Pommes frites i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Skrub store bagekartofler grundigt og skær dem i strimler.

Varm ovnen op til 230 grader.

Kartoffelstrimlerne vendes med olien i en skål og spredes jævnt over en smurt bageplade.

De må ikke overlappe hinanden for meget, brug da heller to bageplader.

Bages 20-25 minutter, vendes evt. undervejs.

Pommes frites’ene bliver sprøde og brune. Drys med groft salt og server straks-





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hjemmelavede pommes frites

karakterer:
Opskriften er vist 167502 gange,
og udskrevet 1903 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5085 (1210 kcal)
KJ pr. Pers. 1271 (302 kcal)
Vægt ialt 1045 gram
Vægt pr. Pers. 261 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 486 KJ (115 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-30 17:17:28
De skal lige tørres i et rent viskestykke inden de bliver blandet med olie, bedre sprøde skal man lede længe efter :D

  -   2014-08-28 16:35:11
Grunden til at i ikke får dem sprøde og gyldne er at i skal koge dem i ca. 10 mins inden i putter dem i ovnen :)

  -   2011-11-23 14:35:36
Jeg duppede kartoflerne tørre og lagde dem i en frysepose. Herefter hældte jeg lidt olie i posen, og rystede/æltede den dernæst grundigt. Efterfølgende stegte jeg kartoflerne på en rist (og således ikke på en plade) i ovnen, og resultatet blev helt fantastisk :-)

  -   2011-08-19 16:25:47
Hvis de bliver bløde kan det hjælpe at "tørre" dem inden olien dryppes over, for hvis de er våde kan de komme til at koge i stedet for at stege..

  -   2010-07-03 21:28:29
Mine pommes frites bliver simpelthen IKKE brune og sprøde. Behandlet efter alle kunstens regler og allegevel er de enten slatne farveløse eller helt og aldeles sorte.

  -   2010-03-22 16:00:23
diatisten De får jo sikkert også alt muligt andet galt i halsen, og måske får de ondt i maven fordi de spiser for meget... Har du tænkt over det?

  -   2009-12-07 16:54:20
skal man bruge bagekartofler? Er der nogen der har erfaringer med eksempelvis asparges kartofler?

  -   2008-09-28 14:42:10
de er super gode... og hurtig og nemme og lave og kan spises til ALT

  -   2008-02-23 17:53:10
meget nemt at lave og smager godt

  -   2007-10-19 17:16:49
diatisten: så får dine børn ikke ret meget at spise? man kan få alt galt i halsen.

  -   2007-05-17 20:20:03
- fordi de får dem galt i halsen og ondt i maven..!

  -   2006-12-06 14:20:55
LAD VÆRE MED AT DYPPE DEM I OLIE! ADRR. - dryp LIIDT olie på. e veoila

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor er de ikke velegnede til børn

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor er de ikke velegnede til børn?? Min datter elsker hjemmelavede pommes frites...

  -   2005-01-01 01:01:01
de er også gode med rosmarin og basilikum på.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ikke egnet til Børn