Æble- og kanelkager med marcipanlåg
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Mørdejen:
Margarine smuldres med fingrene i melet tilsat salt og sukker. Der må ikke være klumper af margarine tilbage. Saml dejen med vandet. Lad dejen stå i køleskab i mindst en time inden brug. Mørdejen tages ud af køleskabet og rulles ud til en stor pandekage, ca. 1/2 cm tykke. De runde bunde stikkes nu ud med en stor tekop eller en glasskål med en diameter på ca. 8 cm. Bundene bages i ovnen ca. 15-20 minutter ved 220 grader. Æblefyldet: Æblerne skæres ud i store stykker, ca. 2 cm på alle sider, og kommes i en passende gryde sammen med kanel og sukker. Æblerne varmes op, indtil det bliver til en meget grov æblekompot. Æblestykkerne skal stadig være hele, når kompotten er færdig. Æblefyldet afkøles. Marcipanlåget: Marcipanen rulles ud med flormelis til en stor pandekage med en tykkelse på ca. 1/2 cm. Og der stikkes låg ud med en diameter på 20 cm, brug en større glasskål til dette. Nu anrettes æblekagerne på portionstallerkener. Mørdejsbunden placeres midt på tallerkenen. Æblefyld kommes på bunden i en passende mængde, der må gerne være top på. Nu tages marcipanlåget og lægges henover desserten og presses godt op omkring æblefyldet, ligesom ved napoleonshatte. Desserten bages i ovnen ved 200 grader i ca. 5-10 minutter, til marcipanen er let gylden. Den varme dessert serveres med lidt vaniljeis og friske frugter, fx blommer. Drys lidt flormelis henover den varme dessert inden servering. |
|
Opskriften er vist 25119 gange,
og udskrevet 481 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2007-03-19 12:54:47 jeg kan godt lide æblekage |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne