Æggekage med bacon og purløg

Æggekage med bacon og purløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æggekage med bacon og purløg, billede 4 Æggekage med bacon og purløg, billede 1 Æggekage med bacon og purløg, billede 2 Æggekage med bacon og purløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
12 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Steg baconskiverne lysebrune og sprøde i en lille smule smør.

Pisk æg let sammen med fløden, tilsæt lidt salt og peber efter smag. Hæld æggemassen på panden og bag æggekagen ved jævn varme, løft med en paletkniv ind under æggekagen, der hvor den er begyndt at stivne, og stik evt. mere smør ind under æggekagen, så den ikke brænder på.

Så snart at æggekagen er bagt - overfladen må godt se ”våd” og blank ud, da æggekagen er bedst, når den ikke er for fast – tages panden af varmen. Æggekagen pyntes med bacon og purløg.

Serveres med rugbrød.

Tips:

Variation: Kom evt. små tern af tomat og andre krydderier/krydderurter på. (Paprika, karry, basilikum, dild, persille eller oregano m.m.)





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Æggekage

karakterer:
Opskriften er vist 56992 gange,
og udskrevet 830 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7954 (1893 kcal)
KJ pr. Pers. 1988 (473 kcal)
Vægt ialt 1100 gram
Vægt pr. Pers. 275 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 723 KJ (172 kcal)
Protein 10.8 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-07 17:39:16
Prøv at komme en smule kartoffelmel i så bliver den højere og luftig