Osso Buco in bianco

Osso Buco in bianco, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Osso Buco in bianco, billede 4 Osso Buco in bianco, billede 1 Osso Buco in bianco, billede 2 Osso Buco in bianco, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 skiverokseskank i ca. 4 cm. tykkelse
50 g.hvedemel
 havsalt
 friskkværnet peber
50-75 g.smør
1 spsk.olivenolie
2-3 hakkede rødløg
4 stilkegrofthakket fennikel
1 bdt.hakkede forårsløg
2 fedfinthakket hvidløg
6 afdryppede ansjosfileter
3.5 dl.tør hvidvin
 
 Cremolata:
2 citroner fintrevet skal heraf
1-2 fedhvidløg, finthakket
0.5 dl.persille, finthakket
 
Opskrift:
Vend kødstykkerne i mel, krydret med salt og peber.

Brunes på begge sider i en gryde eller på en pande.

Tag kødstykkerne op, læg dem i et ovnfast fad og hæld fedtstoffet fra.

Tilsæt hvidløg samt ansjoser, hæld vin ved og lad det koge et par minutter.

Fordel grøntsagerne med væde over kødet, dæk det med et tætsluttende låg og lad retten simre færdig i ovnen på 150 grader C. alm. ovn, ca. 2 1/2 time - eller til kødet er så mørt, at det falder fra benene.

Bland alle ingredienserne til cremolataen og drys den over retten lige før serveringen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 63230 gange,
og udskrevet 984 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-07 16:53:56
Kødet er ok efter de 2½ time, men det kunne nu godt bruge lidt mere tid for at blive rigtigt mørt.

  -   2010-05-02 03:26:01
Det er en rigtig god indgang til osso buco at vende skankerne i krydret mel, men husk også at svitse de øvrige ingredienser efter at have taget kødet fra - og så er der ellers frit slaw med hensyn til den videre forberedelse. Jeg kan selv godt lide at bruge en slat rødvin i den simrende sovs - og hvis man har en sjat af noget andet, f.eks. whisky, cognac, rød Aalborg eller lign., så lad endelig det koge med for smagens skyld - det spirituelle koges jo ud, men der bliver en dejlig rest af forskellige smagsstoffer. Jeg er ikke så meget for pasta, selv om det jo er den italienske tilgang, men prøv hellere med en lækker kartoffelmos med rodfrugter som tilbehør.