Mussaká
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Det hakkede kød brunes i en gryde med halvdelen af smørret og det hakkede løg - der røres næsten hele tiden.
Efter nogle minutter hældes hvidvinen i sammen med de maste, flåede tomater (eller 1 spsk. tomatpasta rørt ud i en kop vand) Salt, peber og muskatnød tilsættes.
Kødet koges, til det er mørt. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt vand, men når kødet er færdigkogt, skal det helst have suget det meste af væden.
Gryden tages af varmen, og man tilsætter under omrøring ½ kop rasp, den hakkede persille og halvdelen af den revne ost. Auberginerne skylles, tørres og skæres i skiver på langs. Kartoflerne skrælles og skæres også i skiver. Auberginer og kartofler brunes på en meget varm pande i det halve smør og halvt olivenolie. I et ildfast fad, der evt. pensles med lidt olivenolie, lægges nu et lag auberginer og kartofler. Herpå lægges et lag oksekød, atter et lag auberginer og kartofler, på ny et lag oksekød og til sidst et lag auberginer og kartofler. Pisk æg, yoghurt, maizena og ost sammen. Fordel æggemassen over retten Bages ved 200-220 grader C i 30-35 minutter Musakaen bedst når den får lov til at stå og blive lidt lunken. Servere med tomatsalat med oliven og feta. |
|
Opskriften er vist 24022 gange,
og udskrevet 946 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne