Friterede risboller
Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af ris:
Vandet bringes i kog. Ris og sat tilsættes og de koger ca. 10 minutter til vandet er næsten væk. Der røres i dem et par gange undervejs, men ellers skal låget være på hele tiden. Risene køles nu helt af, f.eks. til næste dag. Risboller: Osten rives. Skalotteløg og hvid pilles og hakkes fint. Rejerne hakkes meget fint Dilden skylles og hakkes. Alle ingredienserne og de kolde ris røres sammen. Det hele æg og æggeblommerne (gem æggehviderne) røres i, og der tilsættes rasp efter behov så du får en fast fars som kan formes til boller. Farsen smages til med cayennepeber og salt. Fritering: Massen formes til kugler som først paneres i mel dernæst i de sammenpiskede æggehvider + måske ekstra æggehvider. Og til slut i rasp. Olie opvarmes og risbollerne steges gyldne ca. 2 minutter hvorpå de lægges på fedtsugende papir. Vi har serveres dem på biondasalat og med en sød chilisauce og syltede grillet peberfrugt pyntet af med lidt frisk dild. |
|
Opskriften er vist 2822 gange,
og udskrevet 47 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne