Helstegt oksemørbrad med lynstegt broccoli
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksemørbraden 2 min. på hver side (4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg oksemørbraden ved svag varme og under låg ca. 11 min. på hver side (22 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksemørbraden vendes.
Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55 grader C. Mørbraden er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min. Sauce: Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt creme fraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber. Jævn evt. saucen med lidt mel. Lynstegt broccoli: Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min. Smag til med salt. Broccolien skal være sprød. |
|
Opskriften er vist 84428 gange,
og udskrevet 2662 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (16 stemmer) |
|
Kommentarer karina - 2005-01-01 01:01:01 har en meget kræsen søn, men af denne ret han spiste og spiste |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne