Boller uden æg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vand og gær røres de øvrige ingredienser kommes i, der røres godt med røremaskinen/håndpiskeren, og sættes så til hævning i ca. 1/2 time - 3 kvarter.
Æltes godt evt. tilsættes lidt ekstra mel, trilles og hæver så igen til ovnen er varm. Bages ved 225 grader C alm. ovn i 10 - 15 minutter. |
|
Opskriften er vist 696029 gange,
og udskrevet 7018 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (400 stemmer) |
|
Kommentarer Lars - 2024-01-02 19:37:40 Utroligt nemme med en køkkenmaskine. Rullede dejen til boller i hånden. Lidt rustikke, men næsten runde. Brugte 300 gr. hvedemel med 25% groft mel i (købt sådan) og 600 gr hvedemel. ½ solsikkeolie og ½ olivenolie. Skar lidt ned på sukkeret til ca 40 gr. Smager super godt. En vores faste brødopskrifter nu- Lorraine - 2023-02-03 12:58:36 Smager super godt Karina - 2022-06-05 08:32:01 Nogle der har prøvet denne opskrift som dej til pølsehorn ? Spacey - 2021-08-14 14:49:03 Lækre boller brugte lidt mere sukker 10 g og bagte dem ved 200 c varmluft isteddet 9 min nøøj de blev store 22 stk SÅ FANTASTISKE - 2021-05-13 23:14:18 Brugte dog mindre mel og lavede 9 store boller Jan - 2021-04-02 15:43:11 De var ganske udmærket men efter min mening var de lidt tunge i det anonym - 2020-12-28 11:18:21 Brugte forskellig slags mel - havregryn, rugmel, hvedemel og hørfrø - penslede bollerne med mælk Pia Egerton Simonsen - 2020-11-16 09:56:26 Sjovt som alle bageopskrifter idag, skal gøres i Røremaskiner. Jeg har ikke sådanne maskiner, så hos mig er det med hænderne. Det kan være hårdt, efterhånden som jeg bliver ældre, men på den anden side, at skulle rengøre alt det materiel bagefter, så giver det nok det samme, og så fylder det op i skabene. Tlps - 2020-06-28 11:50:22 Det her er bare de bedste boller. Selv dagen efter er de lækre. Jeg plejer ikke at kunne få boller til at være lækre dagen efter , der plejer de at være tørre, men de her, mumz siger jeg bare. Ditte J - 2020-01-13 16:38:09 Jeg lavede to sæt, et der fulgte opskriften, og et hvor jeg tilføjede lidt vanillesukker og kanel. De var virkelig gode, og kan begge sagtens bruges til madpakken :) Piahaziel - 2019-03-25 17:38:42 UUHMM de lækreste boller jeg længe har smagt.. har dog puttet kokusolie,loppefrøskaller ( HUSK) hirsefrø, sesamfrø, solsikkekerner og havregryn og kun 1/3 hvedemel.. og har brugt honning istedet for sukker Karoline - 2018-10-30 16:10:46 Mega lækre boller! Også gode til fryseren! Jeg kom lidt kardomme i, da det er en favorit herhjemme og det gjorde det kun bedre! Udskiftede desuden 100 g af hvedemelet med 100 g rugmel, også lækkert med lidt ekstra fylde. Helle falkenberg - 2018-10-22 15:21:17 Nu har jeg ordnet dekender og sat det i ovinen for at bage jeg elskerhvemme bagt brød Helle - 2018-10-22 14:32:28 Jeg vil bage det lækre bolĺerog nu Marlene - 2018-05-14 17:42:16 Der var da den lækreste opskrift på en dej, nogensinde! Jeg brugte den til grunddej til pizzasnegle og de er SÅ luftige og samtidig dejlig bløde. Mums! Den kan jo bruges til alt den dej. Martin. C - 2017-08-11 11:51:02 Super gode boller, jeg bruger dem hver gang jeg laver boller og har 3 børn som elsker dem, og de er super lækre med hakket valnødder og hasselnødder i.. Mmuummss Marie Louise - 2017-06-13 10:38:56 Super gode og nemme boller. Bruger mest opskriften som en slags grundopskrift der kan tilsættes hvad jeg nu loge har i skabet. Bruger oliemargarine i stedet for olie. I dag er en del af melen skiftet ud med 200 g havregryn og 200 g fuldkornsmel og 3 dl yoghurt og så kun 2 dl vand. Dertil revet æble, kanel og hakkede valnødder. Ungerne elsker dem! Kira L - 2017-03-23 17:45:05 Smager godt, ser store og flotte ud :) Synes de er bedst med et par håndfulde rosiner i og de forsvinder på mindre end 2 dage herhjemme. Der står 18 boller i opskriften, men hver eneste gang får jeg 24 på 80 gram pr bolle, det passer fantastisk med når der skal deles boller ud i lillebrors klasse :D Jette m - 2017-02-20 13:05:03 De bedste boller ? Pia T - 2016-12-09 10:48:58 De er super nemme at lave, dejen er smidig og klæber ikke Har dog ændret lidt i opskriften så bruger mælk og smør i stedet for vand og olie. Bollerne bliver super luftige - mums :) Pia T - 2016-12-01 15:07:03 De er super nemme at lave, dejen er smidig og klæber ikke Har dog ændret lidt i opskriften så bruger mælk og smør i stedet for vand og olie. Bollerne bliver super luftige - mums :) Jasmin - 2016-10-30 13:17:18 Rigtig gode, brugte dog ikke så meget olie. Har også lavet dem med smør i stedet for olie, synes de blev mere luftige:) Susanne M. - 2016-03-07 16:03:48 Fantastiske de smager godt prøv med rosiner i . Signe.AB - 2016-02-17 15:27:15 De smagte lidt olie agtigt og syntes der var meget olie i men ellers er de gode Sabrina - 2015-08-23 16:11:44 Hej de ser gode ud og smager godt mmhh :-) anonym - 2015-07-16 22:18:39 Smagte super godt Gitte MB - 2015-04-12 16:30:53 Gode boller, selvom jeg ændrede lidt på dem. Jeg brugte kun ½ af olien men så lidt mere vand. Ingen sukker men lidt honning. Brugte 1/3 grahamsmel og puttede lidt kerne i. Så store og runde boller har jeg ikke længe set. 200 grader i varmeluftsovn i 15 min. Smagte sååååå goddt :) Cathrine V. Z. - 2014-04-03 13:29:13 Dejen er nu æltet sammen og står til hævning. Jeg glæder mig godt nok til at se og smage det færdige resultat :) Simone - 2014-01-12 11:17:20 Jeg tilføjede solsikkekerner, revet rodfrugter (mest gulerod, men også lidt rødbede og persillerod). Jeg byttede ca. 300 gram mel ud med 100 gram havregryn og 200 gram grahams mel. :-) Hanne - 2013-10-28 18:47:56 De boller blev bare rigtig gode, og kan godt anbefales. Asiya - 2013-10-20 13:43:06 Fantastisk lækre boller ***** Bagemor(d) - 2013-06-08 09:02:28 De er rigtige lækre, jeg bruger dog halvt rugmel så de er lidt grove og så kan man godt lave fransbrød ud af dejen :) Nicobuks - 2013-05-14 17:21:32 Om lidt står du med en mega lækker dej, som du næsten ikke kan lade være med at ælte :) De hæver meget, det er nice! :D Uhm! Perfekte boller! Vithihaha - 2013-05-08 19:12:16 Det er første gang jeg bager, de er i ovnen lige nu, så jeg venter spændt på at smage resultatet! :) Jesper - 2013-04-15 21:10:22 Det er billigt og smager fantastisk :) ok - 2013-03-28 12:38:29 Smid lidt appelsin i - gud, det smager bare tusindegange bedre! Claus - 2013-03-10 18:25:02 Den er god... har ikke lavet boller på flere år, og vi havde ingen æg, det er første gang de er blevet så gode... fik lave dem lidt for store lavede til 36 men der blev kun 23... alex - 2013-02-21 03:02:36 har ingen oli kan jeg bruge becel i sted for? Eva - 2013-02-15 18:56:06 Tak for en super opskrift.Den bliver husets foretrukne. Lavede dobbelt portion og fik 40 store boller. For at gøre dem lidt sundere udskiftede jeg 200 gram af hvedemelet med fuldkornshvedemel og tilsatte en stor håndfuld græskarkerner.Kom for sjov en lille smule gurkemeje i.40 smukke gule boller. anonym - 2013-01-22 11:10:48 Virkelig gode boller, har altid sagt at jeg ikke kunne bage boller, men franskbrød, den kan jeg ikke bruge mere. Fik 16 store boller. Mikkel - 2013-01-20 17:30:51 En nem og god dej, hæver flot og til sidst smager de super godt, absolut en bolle der skal gentages Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne