Agurkesalat 03
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær agurken i tynde skiver og salt med løs hånd. Kom skiverne på en sigte med et let pres i 30 minutten.
Skyl saltet af agurkeskiverne og tryk dem fri for vand. Kog eddike med sukker, peberkorn og laurbærblade i fem minutter. Lad det afkøle og vend agurkeskiverne i lagen. |
|
Opskriften er vist 300233 gange,
og udskrevet 8923 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (193 stemmer) |
|
Kommentarer Irene - 2017-07-10 14:17:25 Jeg har brugt denne opskrift ret længe nu. Jeg følger opskriften til punkt og prikke og den er himmelsk! Jeg troede også at der var for lidt væske til at begynde med, men det passer fint. De gange hvor jeg ikke har fået agurken helt dækket, så siver der agurkesaft ud i løbet af nogle timer og så er der væske nok. pia oesten - 2015-11-13 05:18:06 Hej Inge ,det kan man sagtens :) Inge - 2015-09-11 17:30:53 Kan man bruge spiritus -vodka, gin eller snaps - til at skylle glas i i stedet for Atamon? Skipper57 - 2015-08-29 16:12:48 Virkelig god opskrift, lidt for sød efter min smag ... 40 g rør-sukker er mere end tilstrækkeligt. Stevia kan benyttes i stedet for sukker, hvis man vil undlade sukker. 1 tsk Stevia (svarer til 56,3 gram sukker eller 4 spsk sukker). Lagen blandes først: Lad den hvile koldt indtil agurken er saltet (et par salt-korn på hver skive agurk er tilstrækkeligt). Medens agurkerne er under pres i siv'en, varmes lagen op under omrøring, så snart lagen koger og/eller sukkeret er helt opløst, slukker du for varmen og sætter et låg på gryden - 'koge' tid 5 minutter. På den måde bliver lagen ikke til 'sirup', det kondensvand som samler sig under låget hældes tilbage i lagen! mai - 2015-07-21 14:40:36 Mangler der ikke væde ved når det ikke dækker alle agurker ? Johnny - 2015-03-05 20:25:08 Super godt jeg har lige lavet 2glas og jeg prøver også at gøre det med rå løgringe håber at det vil lykkes for mig 😊 Anja_M - 2012-06-24 19:34:58 Tænker om ikke der mangler noget vand eller andet. Sakl agurkerne ikke være dækket af væsken? anonym - 2012-04-15 21:00:16 Tip: Brug salatslyngen til at drive vandet af agurkerne, både efter saltning og efter skylning Hans - 2011-10-15 12:57:15 Ja, se det er den agurkesalat, jeg husker fra min barndom. God og smagfuld og enkel at lave. Den trænger ikke tilføjet noget andet. 10 fra mig! Missrefsgaard - 2011-08-18 21:34:27 brugte kun 50 g sukker til 1 dl eddike og så lavede jeg en dobbelt portion, passede lige til en hel agurk Kate i Paris, - 2010-11-20 19:50:59 Jeg syntes den der supper, men jeg kommer kun 60 gram sukker i samt dil, da min familier er ikke saa glad for for maget sukker, og de syntes des er genial, selv mine borneborn paa 4 aar. jonna kristensen - 2010-10-29 14:41:18 Super god/nem opskrift på agurkesalat - jeg laver ofte agurkesalat, efter samme fremgangsmåde - her et lille tip: Når jeg sylter rødbeder, har jeg altid meget lage i overskud som jeg hælder tilbage i den tomme eddike flaske, så kan jeg hurtig snitte agurkerne, for til sidst at hælde lage over dem. O ja, de skal bestemt trække mindst en time inden man spiser dem. Jeg giver opskriften 10 Inge - 2010-02-24 19:25:04 Til 2009-08-28 Agurkesalat kan holde sig flere måneder i køleskabet. Jeg laver altid en stor portion, så er den altid klar til brug. agnete - 2009-11-06 14:16:49 super agurkesalat det bliver kund til "karamel" hvis i lader den køle for meget f.eks. putter den i køleskabet eller stiler den uden for Liza - 2009-11-06 04:38:35 Det smager helt rigtigt. Jeg bor i udlandet og det er skønt at kunne lave noget så dansk som agurkesalat. Og mine venner her er vilde med den. anonym - 2009-08-28 09:53:34 Hvis man kommer det på atamon skyllede glas, hvor længe holder de så? mattias - 2009-07-27 13:47:52 put evt. dild i det smager herligt med agurker. søren - 2009-07-25 12:05:17 kom lidt dildskærme i.. :-) Chr fra Roskilde - 2009-06-17 19:42:14 Rigtig god argurkesalat...9-tal herfra Tom C - 2009-02-01 11:26:22 Aht helbreddet har jeg måttet ændre lidt, da sukker og diabetes jo ikke er så godt sv men sukkeret kan med succes erstattes med kunstigt sødemiddel, og det smager fremragende. Stina Jensen - 2008-12-22 16:13:47 Det er den bedste agurksalat, den smager fantastisk. Husk at lav rigtig meget. Charlotte & Bjarne - 2008-12-16 16:41:02 Uhm!!!! Dejlig opskrift, og tilmed nem at tilberede. Slut med færdigkøbt agurkesalat til os. Maximumpoint herfra. mariekok - 2008-09-04 08:39:47 Super agurkesalat! Tilsæt evt tørret dild i lagen winnie 1/7-08 - 2008-07-20 11:41:21 agurkesalaten er utrolig god,nu har jeg lavet den flere gange,det eneste jeg ikke gør,er at jeg ikke skyller dem efter at de har ligget med salt,så bliver de rigtig sprøde Lise - 2008-07-12 20:42:48 Blandingsforholdet passer altså fint når jeg laver det - det er jo ikke meningen, at man skal "bulderkoge" lagen ;-) Jette - 2008-06-29 20:07:14 Er det nu helt sikkert, skal eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade koges - det bliver jo til karamel. anonym - 2008-06-17 17:26:39 Der mangler vist vand i eddikelagen, er temmelig "sej" Nisse - 2008-05-04 17:48:22 Hvad har jeg gjort galt? 100 ml. eddike og 100 ml. sukker kogt i 5 minutter og afkølet blev for mit vedkommende til en stor karamel... Skal der ikke bruges mere eddike? canada - 2008-04-22 17:14:27 min mand proevede at lave en potion hvor han fulte opskriften og en hvor han ikke havde saltet og drenet dem... og vi syntes at den org. opskrift er den bedste!!!! super laekker og sproede!!! kun rors her fra. Henning (kok) - 2008-03-23 00:25:05 SKYLD IKKE AGURKERNE UNDER VAND, DA SPRØDHEDEN FORSVINDER. trine - 2008-03-07 12:36:17 har lavet agurkesalaten i.f.b. med hjemkundskabsundervisning (6.-7. kl) - stort hit :-) ! Mark madøre - 2007-12-07 13:34:31 Honning og hindbærvin-eddike; 1 til 1, nam nam, det bliver til det rene slik :-) LineG - 2007-01-04 17:03:40 så prøv den her: skift halvdelen af eddigen med balsamico morten - 2005-01-01 01:01:01 super gode de bliver så gode jeg elsker dem og kan bruges til så meget Astrid - 2005-01-01 01:01:01 Lige den jeg manglede til at sætte prikken over iet bjarne - 2005-01-01 01:01:01 Mette har ret, jo længere den står jo bedre bliver den. Jeg synes det skal være original opskriften som er beskrevet som er bedst. knud - 2005-01-01 01:01:01 den er bare rigtig go Mette - 2005-01-01 01:01:01 ja, god set er den og den bliver kun bedere af at stå lidt. Jeg tilføjede lidt frisk dild og lidt chilli i sylte glasset. Det giver lige lidt ekstra smag. Jeg giver den 9. sreninga - 2005-01-01 01:01:01 tilsæt et fintsnittet løg Birthe - 2005-01-01 01:01:01 Lav rigeligt. Den smager pragtfuldt!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne