Græsk lammebov i ovn
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammeboven gnides med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader alm. ovn.
Citron og tomater vaskes, skæres i både og lægges rundt om lammeboven, merian og vand tilsættes. Boven vidersteger 1- 1 1/4 time ved 160 grader, afhængig af, hvor rosa kødet ønskes. Boven hviler 10-15 min., før den skæres i skiver og serveres med skyen samt Løse ris og grøn salat. |
|
Opskriften er vist 90669 gange,
og udskrevet 2079 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Edith - 2021-02-25 17:06:54 1-1 1/4 time ved 160 gr. er ikke nok. Den var ikke mør. 2 1/2 - 3 er nok bedre. anonym - 2010-05-13 22:09:47 Brug timian og rosmarin i stedet for Merian. Undlad at komme vand i bradepanden. Tid og varme virker OK. :-) Per Andreas - 2005-01-01 01:01:01 Ubehageligt bitter og vandet - jeg elsker lammekød, men efter denne opskrift vil der gå længe inden jeg spiser det igen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne