Kantarelkylling
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingefileterne skæres i fingertykke strimler. Kantarellerne renses, og de største deles i mindre stykker. Baconet skæres i papirtynde strimler.
Begynd med bacon strimlerne, der steger gyldne (ikke brune) i halvt olivenolie og halvt smør over svagt blus i en tykbundet gryde. Inden fedtstoffet bliver brunt tages baconstrimlerne op og lægges på fedtsugende papir. Kantarellerne lægges i gryden og simrer indtil den fremkomne saft er fordampet og kantarellerne "knitrer". Så tages også de op af gryden. Hvis fedtstoffet er blevet brunt, kasseres det, og en ny portion sættes til opvarmning, selv om det er synd at kassere den første portion med al den gode smag. Kyllingestrimlerne steges under stadig omrøring, indtil de er hvide på alle sider, IKKE brune. Der krydres med salt og peber. Hvidvinen tilsættes og koges ned til det halve under omrøring. Kantareller og bacon tilsættes, fløden hældes over, og retten bringes i kog. Der smages til med lidt citronsaft, revet muskatnød og evt. salt og peber. Retten simrer nu under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er mør og gennemkogt. Der jævnes evt. med Maizena udrørt i vand. Kantarelkyllingen serveres i gryden med et grønt drys af hakket persille. Velegnet tilbehør er kogte løse ris og godt landbrød eller lune flûtes. |
|
Opskriften er vist 40806 gange,
og udskrevet 1296 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer tina - 2013-09-23 09:44:32 Kan man putte andet i end hvidvin så den bliver børnevenlig? anonym - 2011-09-12 16:16:02 Bacon / kantarelfedtet må endelig ikke brankes/smides væk, da det er her 3/4 af smagen befinder sig, så hellere starte 10 min før og bruge lidt svagere varme. Lene - 2011-09-12 12:23:38 Kan man bruge tørrede kantareller, da jeg har fået sådanne foræret, og hvor stor ville mængden så være i forhold til friske? Skal de udblødes i vand først og skal vandet derefter kasseres eller kan det bruges? Henry - 2008-08-11 23:09:20 Den koster ca. 80 kr. at lave - bruger creme fine 7% plus mini mælk Henry - 2008-08-11 23:06:43 Jeg har prøvet retten med frisk bånd pasta, det er supert til retten anonym - 2005-01-01 01:01:01 jeg kunne forestille mig at frisk pasta også ville være godt til retten - den skal helt klart prøves. henrieet - 2005-01-01 01:01:01 supper god og nem |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne