|
|
|
Dej:
|
350 |
gram |
Hvedemel350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
50 |
gram |
Sukker50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
2 |
|
Æg M/L, hele2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1.25 |
dl. |
Mælk1.25 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
|
25 |
gram |
Gær, frisk25 gram Gær, frisk
|
1 |
tsk. |
Kanel, stødt1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
|
1 |
|
Vaniljestang, kornene heraf1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
|
|
|
|
|
|
Fyld:
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
2 |
|
Æbler2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt
1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
|
350 |
gram |
Brombær, friske350 gram Brombær, friske
|
1 |
|
Citron1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
|
|
|
|
|
|
75 |
gram |
Hvedemel75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
50 |
gram |
Rørsukker50 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
25 |
gram |
Mandler, smuttede25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.
1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
|
|
|
|
| |
Bland mel, sukker, kanel og vaniljekorn og hak smørret ud heri.
Tilsæt æggene, samt gæren udrørt i den lunkne mælk og ælt dejen blød og blank.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Slå dejen ned, og bred den i en bradepande 23x33 cm. beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve 15-20 minutter.
Pensel dejen med æg og fordel skrællede og hakkede æbler, brombær og citronskal ovenpå.
Hak det kolde smør i melet til det får en let grynet konsistens.
Tilsæt sukker samt snittede mandler eller hasselnøddekerner, og fordel blandingen over kagen.
Bag kagen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.
Dæmp derefter varmen til 175 grader C. alm. ovn, og bag kagen færdig ved denne temperatur yderligere 15-20 minutter.
Lad kagen afkøle, før den serveres.
|