Rijs Taffel
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : Red : |
|
|
Jasminris:
400 g jasminris koges i to gange så meget vand, som der er ris i ca. 20 min. Der skal være låg på gryden, så al væden ikke fordamper. Dette er IKKE løse ris - men klæbrige, som kan spises med pinde. Tafelgryde: 1-1 1/2 kg skinkekød i tern, som marineres i ca. 2 timer i en marinade bestående af: 8 spsk. citronsaft, 1 dl Ketjap Benting Manis (sød soyasauce), 1 tsk. sort peber, 4 spsk. engelsk sauce. Efter marineringen tages kødet op og tørres med køkkenrulle og brunes i halvt smør og olie. Derefter tilsættes marinaden lidt salt, 1 dl sød chilisauce og 3 dl varm bouillon. Det hele simrer sagte ved svag varme i ca. 10 min. Tilberedt på denne måde kan man lave retten i forvejen og siden genopvarme den i gryden, eller stille den på bordet på en varmeplade. Pindsvineboller: 500 g hakket svinekød, 1 dl mel, 1 æg, 1 dl mælk, salt og peber. Alt røres til en fast fars, som gerne må hvile koldt til dagen efter. Formes til små runde boller, som trilles i kokosmel og frituresteges til de er pænt lysebrune. Bønnespirer og bambusskud: 1 stor dåse af hver - og de tilberedes ens, nemlig ved at blive varmet op i den saft, de ligger i. Efter opvarmningen hældes saften fra og erstattes med 3 spsk. sojasauce og 3 spsk. smør. Smørdampede rosiner: 300 g rosiner snurrer sagte i 4 spsk. smør til de er bløde og lækre. Karrystegte ananasskiver: 1 kg ds. ananasskiver i mild, usødet lage. Skiverne afdryppes god, tørres evt. med køkkenrulle og brunes på en stor stegepande. Hvis der kan være 7 skiver ad gangen på pandes bruges 3 spsk. smør og 1 tsk. karry for hvert hold. Smørstegte bananer: 6 store, helst grønne bananer, skæres i mindre stykker. Vendes straks i citronsaft - dels for smagens skyld, men også for at de ikke skal blive mørke. Steges hurtigt på en pande i let brunet smør. Miniruller: Små kinesiske forårsruller, som kan købes i asiatiske dagligvarebutikker i frossen tilstand. Der bruges 35-40 stk. og de steges på pande i en blanding af smør og olie. KOLDE RETTER: Tusindårsæg: Ca. 30 vagtelæg lægges i en gryde med koldt vand og koges i 2 min. Afkøles under rindende koldt vand. Æggene bankes let mod bordet, så skallen revner, men den skal blive på. Der laves en meget stærk jasminthe, og der tilsættes 2 spsk. sojasauce, 2 spsk. tør sherry og 4 hele stjerneanis. Æggene koges heri ca. 15 min., delvist under låg. Æggene køles af og pilles, og overfladen er nu blevet smukt marmoreret. Ristet kokos: 3 spsk. smør og 3 spsk. olie opvarmes på en pande og der tilsættes 3 dl groft kokosmel. Ristes under konstant omrøring, da det nemt brænder på. Det skal være smukt lysebrunt. SAUCER (kolde): Stærk Szechuansauce: 1 pose Blue Dragon Szechuan spicy tomato sauce (fås bla. i Bilka) opvarmes og tilsættes Sambal Oelek efter behag. Færdige saucer: Ketjap Benting Manis (sød soyasauce) Sambal Oelek (STÆRK chilisauce) Sød chilisauce Sur/sød sauce sojasauce Derudover bruges af tilbehør: saltede peanuts - perleløg - sorte oliven - cornichoner (små syltede agurker) - olie og/eller chilimarinerede hvidløg - vandkastanjer - både sød og stærk mangochutney - en lille skål med karry til individuel krydring. samt hvad du ellers kan finde af "eksotisk" tilbehør. |
|
Opskriften er vist 49258 gange,
og udskrevet 1391 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (20 stemmer) |
|
Kommentarer hannesicko - 2010-01-17 13:32:03 ja hvor mange er den til,ellers lyder den skøn.Hilsen sicko Ib Guldager - 2008-08-31 11:52:15 Savner oplysning om hvor mange personer denne opskrift er beregnet til Mia - 2005-01-01 01:01:01 ja, der mangler en opskrift på taffelgryden. isfugl - 2005-01-01 01:01:01 hvor mange er den opskrift beregnet på ? Susann Holm - 2005-01-01 01:01:01 Hvordan tilberedes svinekødet, skal det marinere inden det steges og skal den varme bullion i marinaden? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne