Rijs Taffel

Rijs Taffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel - rice table

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.jasminris
 
 Tafelgryde:
1-1.5 kg.skinkekød i tern
 
 marinade
8 spsk.citronsaft
1 dl.Ketjap Manis (Sød sojasauce)
1 tsk.sort peber
4 spsk.engelsk sauce
 salt
1 dl.sød chilisauce
3 dl.varm bouillon
 
 Pindsvineboller:
500 g.hakket svinekød
1 dl.mel
1 æg
1 dl.mælk
 salt
 peber
 kokosmel
 
 Bønnespirer og bambusskud:
1 stor dåse bønnespirer
1 stor dåse bambusskud
3 spsk.sojasauce
3 spsk.smør
 
 Smørdampede rosiner:
300 g.rosiner
4 spsk.smør
 
 Karrystegte ananasskiver:
1 kgds. ananasskiver i mild, usødet lage
 smør
 karry
 
 Smørstegte bananer:
6 store, helst grønne bananer
 citronsaft
 smør
 
 Miniruller:
 Små kinesiske forårsruller
 smør
 olie
 
 KOLDE RETTER:
 Tusindårsæg:
30 vagtelæg
 meget stærk jasminthe
2 spsk.sojasauce
2 spsk.tør sherry
4 hele stjerneanis
 
 Ristet kokos:
3 spsk.smør
3 spsk.olie
3 dl.groft kokosmel
 
 SAUCER (kolde):
 Stærk Szechuansauce:
1 poseBlue Dragon Szechuan spicy tomato sauce (fås bla. i Bilka)
 Sambal Oelek efter behag
 
 Færdige saucer:
 Ketjap Benting Manis (sød sojasauce)
 Sambal Oelek (STÆRK chilisauce)
 Sød chilisauce Sur/sød sauce
 sojasauce
 
 Derudover bruges af tilbehør:
 saltede peanuts
 perleløg
 sorte oliven
 cornichoner (små syltede agurker)
 olie og/eller chilimarinerede hvidløg
 vandkastanjer
 både sød og stærk mangochutney
 en lille skål med karry til individuel krydring
 samt hvad du ellers kan finde af eksotisk tilbehør
 
Opskrift:
Jasminris:
400 g jasminris koges i to gange så meget vand, som der er ris i ca. 20 min. Der skal være låg på gryden, så al væden ikke fordamper. Dette er IKKE løse ris - men klæbrige, som kan spises med pinde.

Tafelgryde:
1-1 1/2 kg skinkekød i tern, som marineres i ca. 2 timer i en marinade bestående af: 8 spsk. citronsaft, 1 dl Ketjap Benting Manis (sød soyasauce), 1 tsk. sort peber, 4 spsk. engelsk sauce. Efter marineringen tages kødet op og tørres med køkkenrulle og brunes i halvt smør og olie. Derefter tilsættes marinaden lidt salt, 1 dl sød chilisauce og 3 dl varm bouillon. Det hele simrer sagte ved svag varme i ca. 10 min. Tilberedt på denne måde kan man lave retten i forvejen og siden genopvarme den i gryden, eller stille den på bordet på en varmeplade.

Pindsvineboller:
500 g hakket svinekød, 1 dl mel, 1 æg, 1 dl mælk, salt og peber. Alt røres til en fast fars, som gerne må hvile koldt til dagen efter. Formes til små runde boller, som trilles i kokosmel og frituresteges til de er pænt lysebrune.

Bønnespirer og bambusskud:
1 stor dåse af hver - og de tilberedes ens, nemlig ved at blive varmet op i den saft, de ligger i. Efter opvarmningen hældes saften fra og erstattes med 3 spsk. sojasauce og 3 spsk. smør.

Smørdampede rosiner:
300 g rosiner snurrer sagte i 4 spsk. smør til de er bløde og lækre.

Karrystegte ananasskiver:
1 kg ds. ananasskiver i mild, usødet lage. Skiverne afdryppes god, tørres evt. med køkkenrulle og brunes på en stor stegepande. Hvis der kan være 7 skiver ad gangen på pandes bruges 3 spsk. smør og 1 tsk. karry for hvert hold.

Smørstegte bananer:
6 store, helst grønne bananer, skæres i mindre stykker. Vendes straks i citronsaft - dels for smagens skyld, men også for at de ikke skal blive mørke. Steges hurtigt på en pande i let brunet smør.

Miniruller:
Små kinesiske forårsruller, som kan købes i asiatiske dagligvarebutikker i frossen tilstand. Der bruges 35-40 stk. og de steges på pande i en blanding af smør og olie.


KOLDE RETTER:

Tusindårsæg:
Ca. 30 vagtelæg lægges i en gryde med koldt vand og koges i 2 min. Afkøles under rindende koldt vand. Æggene bankes let mod bordet, så skallen revner, men den skal blive på. Der laves en meget stærk jasminthe, og der tilsættes 2 spsk. sojasauce, 2 spsk. tør sherry og 4 hele stjerneanis. Æggene koges heri ca. 15 min., delvist under låg. Æggene køles af og pilles, og overfladen er nu blevet smukt marmoreret.

Ristet kokos:
3 spsk. smør og 3 spsk. olie opvarmes på en pande og der tilsættes 3 dl groft kokosmel. Ristes under konstant omrøring, da det nemt brænder på. Det skal være smukt lysebrunt.


SAUCER (kolde):

Stærk Szechuansauce:
1 pose Blue Dragon Szechuan spicy tomato sauce (fås bla. i Bilka) opvarmes og tilsættes Sambal Oelek efter behag.

Færdige saucer:
Ketjap Benting Manis (sød soyasauce) Sambal Oelek (STÆRK chilisauce) Sød chilisauce Sur/sød sauce sojasauce

Derudover bruges af tilbehør:
saltede peanuts - perleløg - sorte oliven - cornichoner (små syltede agurker) - olie og/eller chilimarinerede hvidløg - vandkastanjer - både sød og stærk mangochutney - en lille skål med karry til individuel krydring. samt hvad du ellers kan finde af "eksotisk" tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 49320 gange,
og udskrevet 1391 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-17 13:32:03
ja hvor mange er den til,ellers lyder den skøn.Hilsen sicko

  -   2008-08-31 11:52:15
Savner oplysning om hvor mange personer denne opskrift er beregnet til

  -   2005-01-01 01:01:01
ja, der mangler en opskrift på taffelgryden.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor mange er den opskrift beregnet på ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvordan tilberedes svinekødet, skal det marinere inden det steges og skal den varme bullion i marinaden?